Χρήστος Σπίρτζης :Γνώριζαν από τον Φεβρουάριο ότι ο Υμηττός κινδυνεύει και δεν έκαναν τίποτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Σπίρτζης :Γνώριζαν από τον Φεβρουάριο ότι ο Υμηττός κινδυνεύει και δεν έκαναν τίποτα

Δελτίο Τύπουτου Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη KOΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,
Χρήστου Σπίρτζη
:

“Γνώριζαν από τον Φεβρουάριο ότι ο Υμηττός κινδυνεύει και δεν έκαναν τίποτα!
Παντελώς αδιάφορη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα συνεχή και επείγοντα αιτήματα των δημάρχων

Η καταστροφική πυρκαγιά του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022, σε Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας και Βάρη είναι ακόμη ένα τραγικό αποτέλεσμα της πλήρους αδιαφορίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη (και) στον τομέα της πυροπροστασίας.
Σήμερα, δημοσιεύουμε έγγραφο του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) το οποίο απεστάλη αρχές Φεβρουαρίου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

TOEΓΓΡΑΦΟ

Στο έγγραφο εκφράζεται η αγωνία του Συνδέσμου για την αντιπυρική θωράκιση του Υμηττού ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μετά τη θεομηνία “Ελπίδα” θυμίζει «μπαρουταποθήκη» (δεκάδες πτώσεις δέντρων, κλειστοί δασικοί δρόμοι, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη), παραθέτοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες της τραγικής κατάστασης..
Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κώφευε στα συνεχή αιτήματα των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα συνέβαλαν στον καθαρισμό και την προστασία του Υμηττού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του ΣΠΑΥ το οποίο απεστάλη στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 δεν μπορεί να ισχυριστεί ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση και γνώση για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και τον προϋπολογισμό τους.
Στο έγγραφο αναφέρεται -προς τιμήν του ΣΠΑΥ και της αυτοδιοίκησης- που μπορούσαν να ανταποκριθούν και που ζητούσαν την βοήθεια των Υπουργείων και της κυβέρνησης.
Αλλά μάταια…
Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν από το Φεβρουάριο ώστε να προστατεύσει τον Υμηττό, το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών.
Μάταια επίσης…”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή