Υπουργείο Υγείας: ΕΔΕ για τον υπέρβαρο με το σπασμένο πόδι που δε χειρουργήθηκε

ΥΓΕΙΑ
Υπουργείο Υγείας: ΕΔΕ για τον υπέρβαρο με το σπασμένο πόδι που δε χειρουργήθηκε

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Μια απίστευτη καταγγελία φέρνει στο φως το MEGA. ασθενής που μπήκε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι, κατηγορεί τους γιατρούς του ιδρύματος ότι τον άφησαν να περιμένει τρεις μέρες σε ράντζο, πριν του ανακοινώσουν ότι δεν μπορούν να τον χειρουργήσουν. Μπήκε στο νοσοκομείο για ένα απλό σπάσιμο στο πόδι του και έζησε μια απίστευτη περιπέτεια. Δεν αρκούσε ότι παρέμεινε καθηλωμένος σε ένα ράντζο. Είχε την ατυχία να ζυγίζει και 5 κιλά περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο. «Πέρασαν δύο ημέρες που ήμουν σε ράντζο και περίμενα. Μετά από δύο ημέρες, με ρώτησε ένας γιατρός επισκεπτηρίου πόσα κιλά είμαι και είπα 140, και μου είπε ότι μέχρι 135 κιλά μπορούν να χειρουργήσουν, γιατί δεν αντέχουν τα χειρουργικά τραπέζια παραπάνω κιλά», αναφέρει ο ασθενής. Την απίστευτη αυτή καταγγελία για τα όσα πέρασε στο Αττικό νοσοκομείο έκανε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ιδιοκτήτης φορτηγού μετα από ατύχημα στη δουλειά του .Όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να τον χειρουργήσουν εκεί επειδή είναι υπέρβαρος, έψαξε άλλο δημόσιο νοσοκομείο για να κάνει την επέμβαση.

«Την τρίτη ημέρα είδα ότι το πόδι μου φούσκωνε επικίνδυνα. Πήρα τηλέφωνο στο ΚΑΤ, μου είπαν ότι μπορούν να με χειρουργήσουν, αλλά χρειάζονται παραπεμπτικό, το οποίο δε μου έδωσαν ποτέ» προσθέτει. Πλέον δεν είχε άλλη λύση από το να δοκιμάσει την τύχη του σε ιδιωτική κλινική. Εκεί όπως λέει οι γιατροί του είπαν πως πρόλαβε τα χειρότερα καθώς το βαριά τραυματισμένο του πόδι είχε ήδη μολυνθεί σοβαρά. «Στο Αττικόν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύει πλέον η ζωή μου. Όταν έφυγα με το ιδιωτικό ασθενοφόρο άρχισα να ελπίζω ότι θα ξαναδώ το σπίτι μου και το παιδί μου», λέει χαρακτηριστικά ο άντρας. Το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής χειρουργήθηκε τελικά στο ιδιωτικό νοσοκομείο και επέστρεψε μετά από δυο μέρες στο σπίτι του. Έστειλε όμως επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου περιγράφοντας όλη την περιπέτεια του. Από την πρώτη στιγμή όταν σφαδάζοντας από τον πόνο περίμενε μάταια ασθενοφόρο το οποίο δεν έφθασε ποτέ όπως λέει, μέχρι τη στιγμή που πήγε στο Αττικό υποβασταζόμενος από τον ηλικιωμένο πατέρα του. «Εκεί ήταν 4 ασθενοφόρα που καθόντουσαν έξω από τα Επείγοντα. Προσπαθούσε ο πατέρας μου να βρει φορείο, ένα γεροντάκι 75 χρονών, να με βγάλει από το αμάξι, δεν ήρθαν για να βοηθήσουν. Δε βοήθησε κανείς, φώναζα και εκείνοι κάθονταν στον ήλιο με το τσιγάρο τους και κορόιδευαν», δηλώνει ο άντρας. Στην έλλειψη προσωπικού αποδίδει την ταλαιπωρία του 45χρονου ασθενή τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Αττικόν που μίλησε στο MEGA. «Κάθε φορά που εφημερεύει το νοσοκομείο η αναμονή είναι πάνω από 5 -6 ώρες. Καταρχήν δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό νοσηλευτικό ιατρικό στα επείγοντα» αναφέρει ο τραυματιοφορέας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, πάντως, έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πηγές από το νοσοκομείο αναφέρουν στο MEGA ότι ο άνδρας ενημερώθηκε άμεσα για το ότι δε θα μπορούσε να χειρουργηθεί στο εν λόγω νοσοκομείο λόγω των κιλών του. Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν μπορούσαν να αφήσουν τον ασθενή να φύγει παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να τον χειρουργήσουν, καθώς τον είχαν σε αντιπηκτική αγωγή.

https://www.megatv.com/2022/06/07/ypourgeio-ygeias-ede-gia-ton-ypervaro-me-to-spasmeno-podi-pou-de-xeirourgithike/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή