Νέο μέλος στο σπίτι

ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Νέο μέλος στο σπίτι

Τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Είναι πάντα δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε. Αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουν από εμάς.

Η τροφή και τα παιχνίδια, οι λογαριασμοί κτηνιάτρων και η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν φέρνετε έναν νέο σκύλο στο σπίτι σας.

Τροφή και λιχουδιές

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες τροφών για σκύλους στην αγορά. Πιθανόν να θέλετε να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά είδη προτού καταλήξετε σε ένα που ταιριάζει καλύτερα και στους δύο. Αν ο νέος σας φίλος έχει αλλεργίες ή άλλα προβλήματα υγείας, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν αλλάξετε διατροφή και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Βεβαιωθείτε ότι όποια μάρκα κι αν επιλέξετε, acana τροφή ή hills τροφή για σκύλους, είναι κατάλληλη τόσο για κουτάβια όσο και για ενήλικους σκύλους. Ορισμένες τροφές περιέχουν επιπλέον ασβέστιο, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για τα αναπτυσσόμενα οστά των νεαρών, γι’ αυτό αξίζει να κοιτάξετε προσεκτικά τη διατροφική ετικέτα προτού αποφασίσετε για το είδος της τροφής που θα αγοράσετε.

Παιχνίδια

Τα σκυλιά αγαπούν τα παιχνίδια τους όσο και τα παιδιά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επενδύσετε σε καλής ποιότητας παιχνίδια που θα διαρκέσουν περισσότερο από τις φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε παιχνίδια που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά όπως καουτσούκ ή πλαστικό και όχι από μαλακά υφάσματα, επειδή αυτά τείνουν να μασιούνται πολύ γρήγορα!

Επισκέψεις στον κτηνίατρο. Οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο είναι απαραίτητες για την υγεία και την ευτυχία του σκύλου σας. Αυτές οι επισκέψεις βοηθούν να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας λαμβάνει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται και ότι οι εμβολιασμοί του είναι ενημερωμένοι. Ο κτηνίατρός σας θα είναι επίσης σε θέση να διαγνώσει έγκαιρα τυχόν προβλήματα υγείας, ώστε αυτά να αντιμετωπιστούν γρήγορα προτού μετατραπούν σε σοβαρά προβλήματα αργότερα.

Αν είχατε ποτέ σκύλο, τότε ξέρετε πόσο πολύ αυτά τα τριχωτά πλασματάκια μπορούν να δώσουν χαρά στη ζωή σας. Ωστόσο, αν έχετε αποκτήσει ποτέ σκύλο, τότε γνωρίζετε επίσης ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχετε επίσης. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από το φαγητό και τα παιχνίδια μέχρι τις επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Οι σκύλοι είναι σαν τους ανθρώπους με την έννοια ότι μπορούν να αρρωστήσουν, να τραυματιστούν και ακόμη και να πεθάνουν αν δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν στους σκύλους τους, ώστε να μην τους διαφεύγουν σημαντικά σημάδια ασθένειας ή τραυματισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή