Τα έργα φέρνουν αλλαγές, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τα έργα φέρνουν αλλαγές, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Οι πρόδρομες εργασίες για το μετρό, όπως έχετε διαπιστώσει, προχωρούν στην πόλη με γοργούς ρυθμούς. Υπολογίζεται, δε, ότι στο τέλος του έτους θα έχει πιάσει δουλειά και ο μετροπόντικας, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο ρεύμα της Λ. Βεΐκου προς Ολυμπιακό Στάδιο, μεταξύ της στροφής προς Λόφο Κόκκου και της πεζογέφυρας.

Η ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω των έργων έχει αρχίσει να αφήνει το αποτύπωμά της και, όπως έχω ξαναγράψει, θα πρέπει όλοι να εξοπλιστούμε με υπομονή και να σκεφτόμαστε τα μελλοντικά οφέλη από τη λειτουργία του μετρό. Θα πρέπει, όμως, και η ανάδοχος εταιρεία να λαμβάνει εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα τα οποία θα περιορίζουν όσο το δυνατόν την ταλαιπωρία πεζών και οδηγών οχημάτων.

Λόγω των έργων, θα προκύψουν και κάποιες αλλαγές στην πόλη μας. Η πρώτη έχει ήδη τελεστεί και είναι η μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης από την Ελ. Βενιζέλου στην οδό Καραϊσκάκη. Οι πληροφορίες λένε ότι θα λειτουργεί προσωρινά κάθε Τρίτη στην οδό Καραϊσκάκη – Παπαφλέσσα αλλά …ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και επίσης πληροφορίες λένε ότι στο κοντινό μέλλον πρόκειται να περιοριστεί η έκταση της λαϊκής από την οδό Δερβενακίων μέχρι την Υψηλάντου.

Τώρα, το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Παλιό΄Τέρμα που πλέον βρίσκεται εντός του εργοταξίου που έχει αναπτυχθεί, θα μεταφερθεί στην καινούργια θέση του, στη μικρή πλατεία της Πηγής (Αγ. Γλυκερίας και Γαλακηδών) ακριβώς απέναντι από την εκκλησία.
Η προτομή του Νικηφόρου Μανδηλαρά από την ομώνυμη πλατεία που βρίσκεται σήμερα, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Τράλλεων, προσωρινά θα μεταφερθεί στους χώρους του Παλαί μέχρι να ληφθεί απόφαση για το πού τελικώς θα εγκατασταθεί.

Μία ακόμα αλλαγή που θα προκύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι η απαγόρευση εισόδου στο Ολυμπιακό Παλαί από την Λ. Βεΐκου. Επισκέπτες και εργαζόμενοι θα εισέρχονται από την άλλη είσοδο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, προς Περισσό, από την οδό Δερμιδεσίου.
Αυτές είναι προς το παρόν οι αλλαγές αλλά σίγουρα θα προκύψουν κι άλλες στο μέλλον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή