Άλλος ένας ελεύθερος χώρος, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Άλλος ένας ελεύθερος χώρος, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Περίπου πριν ένα χρόνο, όταν είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου η επιβολή του ετήσιου ειδικού τέλους για τις κατοικίες 0,5 ευρώ ανά τ.μ., ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης είχαν καταψηφίσει το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «χαράτσι».

Όπως είχα γράψει και τότε, η επιβάρυνση για μια κατοικία 100 τ.μ. θα είναι 50 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 4 ευρώ το μήνα.
Επίσης, όπως δήλωσε η διοίκηση του Δήμου αλλά και σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε, τα χρήματα που θα μπαίνουν στο Δημοτικό Ταμείο από αυτό το ειδικό τέλος, θα πηγαίνουν αποκλειστικά για την απευθείας αγορά ή απαλλοτρίωση ακινήτων έτσι ώστε η πόλη μας να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ελεύθερους χώρους.

Από αυτόν τον κουμπαρά, λοιπόν, θα αγοραστούν από τον Δήμο Γαλατσίου δύο οικόπεδα στην Απειράνθου και Πλάτωνος, ένα στην Κουντουριώτου κι ένα ακίνητο στην οδό Δράμας, στην περιοχή Πανόραμα. Ο προϋπολογισμός και για τα 4 ακίνητα θα ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ περίπου.
Μιας κι έχουμε πιάσει την κουβέντα για ακίνητα, με εκείνο στην οδό Βεΐκου και Ηνιόχου, το οποίο είχε αγοράσει ο Δήμος Γαλατσίου επί δημαρχίας Θ. Τούντα, τί πρόκειται να γίνει, Δήμαρχε; Είναι ένα πρόβλημα στο οποίο κάποτε θα πρέπει να δοθεί λύση. Ο χώρος αυτός είχε αγοραστεί με 2,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης και από πάνω πλατεία. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, παραμένει όπως ήταν: δηλαδή ιδιωτική πλατεία ή για την ακρίβεια αυλή για ορισμένους περιοίκους.
Έχω την εντύπωση ότι και λόγω των εργασιών για το μετρό είναι η ώρα για να κλείσει επιτέλους κι αυτή η εκκρεμότητα.

Πήγαινε στην κορυφή