Υποψηφιότητα του Δήμου Ιλίου στα BRAVO Awards 2022

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιλίου:

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στο θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και θέτει υποψηφιότητα στα BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2022 για το Αστικό Δασάκι (urban forest), στη συμβολή των οδών Ήρας και Ναυσικάς.
Το Αστικό Δασάκι δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2021 σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Ιλίου, στη γειτονιά που βρίσκεται ο 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ, την εταιρεία Procter & Gamble Hellas και την ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κάθε Δένδρο Μετράει στο Ίλιον», το οποίο διαμορφώθηκε υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.
Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε πηγής και συνεργασίας με σκοπό την αισθητική και κλιματική αναβάθμιση των περιοχών του Δήμου και η δημιουργία χώρων συνάθροισης των κατοίκων της γειτονιάς, που θα προσφέρουν παράλληλα επαφή και γνωριμία με τη φύση για όλα τα παιδιά.
Στο χώρο υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δασκάλων, καθηγητών και αποτελούν πολύτιμη εμπειρία που λειτουργεί αθροιστικά στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των συμμετεχόντων όσον αφορά το περιβάλλον.
Στηρίζουμε τις καλές πρακτικές και την υποψηφιότητα του Δήμου Ιλίου στα BRAVO Awards 2022 ψηφίζοντας εδώ:
https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/practices-by-org/municipality-ilion.865.html
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αστικό Δασάκι (urban forest) του Δήμου Ιλίου μπορείτε να δείτε στο Παρατηρητήριο Βιωσιμότητας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/practice/astiko-dasaki-tsephs.2121.html

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή