Γκρίνια και παραιτήσεις, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Γκρίνια και παραιτήσεις, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ο φετινός Μάιος ήταν ο μήνας που τα κόμματα πραγματοποίησαν τα συνέδριά τους και εξέλεξαν ταυτόχρονα και τα συλλογικά τους όργανα.

Είναι γεγονός ότι μετά το τέλος των διαδικασιών και ειδικότερα μετά την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ενός κόμματος, υπάρχουν πάντα κάποιες εσωκομματικές γκρίνιες ως προς τη σειρά εκλογής αλλά και πίκρα από αυτούς που δεν εξελέγησαν.
Από τα 300 μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που εξελέγησαν, τα 5 ανήκουν στην Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου και είναι οι Κουβέλης Φώτης 43ος, Μπαλάφας Γιώργος 48ος, Μπασκόζος Γιάννης 62ος, Σουλτάτη Γεωργία 80η, Ελένη Αυλωνίτου 139η.

Η γκρίνια που αναφέρω πιο πάνω, αφορά το στρατόπεδο της δημοτικής συμβούλου Γαλατσίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Γαλάτσι Από Κοινού» κα Αγγέλικα Σαπουνά, η οποία δεν κατόρθωσε να εκλεγεί μέλος της Κ.Ε. σε αντίθεση με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, η οποία ίδρωσε μεν αλλά τελικώς εξελέγη. Αν σκεφτείτε την εσωκομματική κόντρα και αντιπαλότητα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μεταξύ των δύο κυριών και η οποία αντιπαλότητα δεν έχει μείνει εντός της οργάνωσης αλλά εχει δημοσιοποιηθεί, καταλαβαίνετε τα δηλητηριώδη βέλη που εκτοξεύονται.

Εκτός της γκρίνιας είχαμε και μία παραίτηση στην Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, αυτής του αναπληρωτή συντονιστή Κοσμά Παυλίδη, ο οποίος με προσωπική του επιστολή προς την Οργάνωση δηλώνει ότι παραιτείται από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε μέχρι τώρα και παραμένει απλό μέλος του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησης, όπως λέει στην επιστολή του, είναι «η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ένα ουσιαστικά αρχηγικό κόμμα, μακριά από τις έννοιες της ριζοσπαστικής, αναθεωρητικής, δημοκρατικής και κινηματικής αριστεράς, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο διάστημα από τη 12η Ολομέλεια του ΚΚΕ μέχρι και σήμερα, αποτελεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα η οποία θα καθορίσει την γενικότερη πορεία του χώρου στα επόμενα χρόνια. Η πραγματικότητα αυτή δεν συνάδει με τον λόγο που εντάχθηκα πριν από 50 ακριβώς χρόνια στον πολιτικό χώρο της αριστεράς, δηλαδή τον αγώνα για να αλλάξουμε την κοινωνία και κατ’επέκταση τον κόσμο πολεμώντας ενάντια στην εκάστοτε άρχουσα τάξη σε κάθε ανισότητα και κοινωνική διάκριση».
Τα συνέδρια των κομμάτων μπορεί να τελείωσαν αλλά θα αρχίσουν ωσονούπω οι προεκλογικές εξορμήσεις γιατί το αργότερο σε ένα χρόνο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές με πιο πιθανό αυτές να πραγματοποιηθούν τον επόμενο Οκτώβρη αν το καλοκαίρι κυλήσει χωρίς πυρκαγιές, χωρίς απρόοπτα στο Αιγαίο και με ανεβασμένα τα έσοδα από τον τουρισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή