Πάνω από 440.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών για προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Δήμος Αχαρνών
Πάνω από 440.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών για προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών :

Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του αποβλέπει ο δήμος Αχαρνών μέσω της χρηματοδότησής του με 441.851€ για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, την εγκατάσταση σημείων φόρτισης και στάθμευσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις , θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να μισθώνουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος. Στόχοι είναι η μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, η διευκόλυνση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο περιορισμός της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου, η προώθηση της χρήσης ποδηλάτου και η εξοικείωση με την ηλεκτροκίνηση.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός: «Παράλληλα με τα απαραίτητα έργα υποδομής στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Δουλεύουμε καθημερινά για να κάνουμε τις Αχαρνές μια σύγχρονη, πράσινη πόλη με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα πρωτοβουλία μας για ήπια μέσα κυκλοφορίας, όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα. Με δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως αυτή που εξασφαλίσαμε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Χρ. Κόνταρη , ύψους 441 χιλιάδων ευρώ, θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμες αστικές μετακινήσεις. Το χρωστάμε στην πόλη μας και στα παιδιά μας».

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή