Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη, ενόψει και του 2ου Street Art Festival 28 & 29 Μαΐου

Δήμος Βύρωνος
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη, ενόψει και του 2ου Street Art Festival 28 & 29 Μαΐου

Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνα :

Το 2ο VyronasStreet Art Festival του Δήμου Βύρωνα έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2022, στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Ταταούλων (περισσότερα: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10983) ωστόσο, τα… προεόρτια του άρχισαν ήδη!

Ο γνωστός streetartist, WildDrawing,(WD) δημιούργησε στην καρδιά της πόλης μας (Χρυσοστόμου Σμύρνης &Βουτζά), μια εντυπωσιακή τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας, που (όπως και η προηγούμενη Χρ. Σμύρνης &Π.Τσαλδάρη:
https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10961)αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες, που δημιούργησαν το Βύρωνα αλλά και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το νέο έργο τιτλοφορείται “Newday, newfight, newstrength” και βασική έμπνευση του δημιουργού της είναι η ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως λέει ο περιγράφει ο ίδιος ο WildDrawing: «Ακόμη κι αν οι πόλεμοι δεν ξεκινούν από γυναίκες, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι πρώτοι που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 25 συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις, σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας 2 δισεκ. ανθρώπους ή αλλιώς, το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού»!

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της τοιχογραφίας
O WD (WildDrawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει τη βάση του στην Αθήνα.Διαθέτει πτυχία Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε επιλεγμένες εκδόσεις για τη Street Art.Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό υπόβαθρό του Ανατολής-Δύσης, συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που κάνει τα έργα τουιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Εστιάζει στις μεγάλης κλίμακαςτοιχογραφίες με βασικό του εργαλείο το ρολό και πάντα προσπαθεί νααλληλεπιδρά με το σημείο όπου εργάζεται ενσωματώνοντας διάφοραστοιχεία που υπάρχουν σ ̓αυτό, ώστε να υπάρχει τελικά αρμονίαανάμεσα στο έργο και το σημείο που αυτό δημιουργήθηκε. Η δουλειάτου, τρισδιάστατες και αναμορφικές απεικονίσεις με στοιχείαοφθαλμαπάτης, είναι επηρεασμένη από τα κόμικς και την φανταστικήτέχνη, ενώ κοινωνικά φαινόμενα, καθημερινότητα, φύση και τέχνηαποτελούν πηγές έμπνευσής του. Δείτε περισσότερα για τον WildDrawing:
https://www.instagram.com/wd_wilddrawing/

Αντίστροφη μέτρηση για το 2ο VyronasStreet Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου στο Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, στην οδό Ταταούλων και θα είναι ένας φόρος τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Καταξιωμένοι αλλά και νεοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες της streetart και του graffiti, θα δημιουργήσουν έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων. Θα υπάρχουν επίσης workshops, μουσική, χορός και ανεβασμένη διάθεση.

Μείνετε συντονισμένοι….

Περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το πρόγραμμα, στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook

Πήγαινε στην κορυφή