Υπό δημοπράτηση έργα 60 εκατ. ευρώ, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Υπό δημοπράτηση έργα 60 εκατ. ευρώ, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Δια στόματος Δημάρχου: «Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δημοπρατηθεί στο Δήμο μας έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.»
Αυτά είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, στις αρχές Μαΐου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης για την πορεία ορισμένων έργων.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είπε ότι για τους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς στην οδό Μεσσηνίας και την οδό Παπαφλέσσα, οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Ιουνίου και θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των αναδόχων.
Το θέμα της «Ζαΐρα» προχωρά κανονικά με την ΜΟΔ να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και να απομένει η δημοπράτηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ και είναι ενταγμένος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού είναι ένα έργο που θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το Δήμο της Αθήνας.
Μέχρι το φθινόπωρο, όπως είπε ο Δήμαρχος, θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τη ριζική ανακατασκευή του παλιού Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στο Άλσος Βέικου, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και το πιο εμβληματικό έργο, που είναι το όνειρο κάθε Γαλατσιώτη και δεν είναι άλλο από αυτό της κεντρικής πλατείας.

Πριν από περίπου 3 μήνες είχα γράψει ότι ο Δήμαρχος έχει απλώσει πολύ τραχανά και ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να μαζεύει. Ας μην ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο από σήμερα θα έχουμε Δημοτικές Εκλογές και μέχρι τότε θα πρέπει, αν όχι όλα, κάποια όμως από αυτά τα έργα να έχουν ξεκινήσει για να πειστούν και όσοι διατηρούν επιφυλάξεις ως προς την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.
Ευχή όλων βέβαια είναι, ανεξάρτητα από εκλογές, όλα τα έργα να ολοκληρωθούν γιατί θα είναι προς όφελος των Γαλατσιωτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή