Ολοκληρώθηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Χαραλαμπίδου στο «Καμίνι»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Χαραλαμπίδου στο «Καμίνι»

«Προσεγγίσεις και Αποτυπώματα ενός Ονείρου» ήταν το θέμα της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της συνδημότισσάς μας Χρύσας Χαραλαμπίδου, που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» από τις 14 έως τις 18 Μαΐου. Και η αγαπημένη μας Χρύσα έκανε αυτό ακριβώς: κάθε έργο της ήταν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα της ψυχής της.

Όπως είχαμε γράψει και στην αναγγελία της έκθεσής της, η Χρύσα Χαραλαμπίδου δεν χρειάζεται συστάσεις στο Γαλάτσι. Είναι αυτό που αποκαλούμε «ενεργός, ευαισθητοποιημένος (και ευαίσθητος) πολίτης. Δραστήρια και πολυσχιδής προσωπικότητα, εκτός από τη μαχητική δράση της στα κοινά της πόλης, «ξεδίπλωσε» τώρα ένα ακόμα κομμάτι της, αυτό της τέχνης της, της ζωγραφικής. Αυτά τα έργα μοιράστηκε με όλους όσοι δώσαμε το παρών στα εγκαίνια της έκθεσής της, το περασμένο Σάββατο 14 Μαΐου στο «Καμίνι» αλλά και εκείνους που την επισκέφθηκαν και θαύμασαν τα έργα της τις επόμενες μέρες.
Το απόγευμα των εγκαινίων, λοιπόν, ήταν όλοι εκεί, στο προαύλιο του «Καμινιού» όπου η Νιόβη Αλειφτήρα Σταυροπούλου, Ιστορικός Τέχνης Universite de Nantes της Γαλλίας, και ο ζωγράφος Σχολής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας και δάσκαλός της Alessandro De Martino, μίλησαν για τα έργα της Χρύσας Χαραλαμπίδου.

Μεταξύ των φιλότεχνων που στήριξαν το βήμα αυτό της Χρύσας ήταν και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων, μέλη της ομάδας ζωγραφικής «Art Team After» του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου της οποίας αποτελεί μέλος και η Χρύσα, πλήθος Γαλατσιωτών και φυσικά ο περήφανος αδερφός της και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.
Χαρακτηριστικά για το έργο της Χρύσας Χαραλαμπίδου ήταν τα λόγια του δασκάλου της Alessandro De Martino: «Η ζωγραφική της Χρύσας Χαραλαμπίδου αντικατοπτρίζει έντονα τα συναισθήματά της μέσα από τα καθαρά και ανάγλυφα, πολλές φορές, χρώματα και τις εξπρεσιονιστικές της φόρμες. Γνωρίζοντας την καλλιτέχνιδα από τα πρώτα μαθήματα στην ομάδα After στο Γαλάτσι, διέκρινα την ευχέρεια να αποτυπώνει με τον εικαστικό κώδικα την αγάπη της για την προσφορά στο συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αγωνιστικότητα και επαναστατικότητα των ιδεών της, όπως επίσης και την επιτυχημένη προσπάθεια να ξεπεράσει τα στενά όρια της εικόνας που διαχειρίζεται κάθε φορά. Χαίρομα πολύ που παρουσιάζει τα έργα της μέσα από την πρώτη της ατομική έκθεση στο “Καμίνι”, νοιώθω υπερήφανος για την μαθήτριά μου και εύχομαι να συνεχίσει να εκφράζεται εκτός από τα ποιήματα, που έχουν κάτι ξεχωριστό, και με τη ζωγραφική γιατί έχει πολλά να μας προσφέρει στο μαγικό χώρο της τέχνης.»

Και όσοι περιηγήθηκαμε στη Στοά του «Καμινιού» όπου φιλοξενήθηκαν τα πάνω από 100 έργα ζωγραφικής της Χρύσας Χαραλαμπίδου διαπιστώσαμε την ιδιαίτερη ευαισθησία της στο πώς βλέπει αυτό τον κόσμο, τη γενναιοδωρία της ψυχής της να μας ανοίξει ένα άλλο «παράθυρο» σ’αυτόν αλλά και τον ποικίλο τρόπο έκφρασης της δημιουργικότητάς της.

«Ευχαριστώ όλους σας! Ευχαριστώ όλους τους φίλους που με τίμησαν απόψε με την παρουσία τους εδώ, στα εγκαίνια της έκθεσής μου. Τα καλά σας λόγια και οι εκπλήξεις σας ζέσταναν αυτή την βραδιά και νοιώθω πως πραγματικά άξιζε αυτή η προσπάθεια επικοινωνίας» ήταν τα λόγια της ζωγράφου και φίλης Χρύσας Χαραλαμπίδου.
Χρύσα, εμείς σ’ ευχαριστούμε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή