Το Φεστιβάλ Street Art του Δήμου Βύρωνα έρχεται στις 28 & 29 Μαΐου 2022

Δήμος Βύρωνος
Το Φεστιβάλ Street Art του Δήμου Βύρωνα έρχεται στις 28 & 29 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνα:

Έπειτα από τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία που γνώρισε πέρυσι η νέα αυτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα, το2οVyronasStreet Art Festival, έρχεται με… φόρα ακόμη πιο δυναμικό και πολύ μεγαλύτερο! Καλλιτέχνες της streetart και του graffiti, θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: τη μουσική, τη λογοτεχνία, το χορό και τα έθιμα τους.Με αυτή τη γιορτή ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, αποδίδει φόρο τιμής στον πολιτιστικό πλούτο των Ελλήνων της Μικρασίας, τιμώντας παράλληλα την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 28 και 29, το σχολικό συγκρότημα Εργάνης επί της οδού Ταταούλων, θα γίνει πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και γι’αυτό θα υπάρχει εκπροσώπηση από διάφορα στιλ (ρεαλισμός, τέχνη του φανταστικού, παραστατική ζωγραφική, χρωματική αφαίρεση, graffitiletters).

Η λίστα των συμμετεχόντων είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει περισσότερους από 30 καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

StreetArt μετά μουσικής, χορού και workshops

Το φεστιβάλ,όμως, δεν είναι μόνο οι τοιχογραφίες γι’ αυτό από το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή από νωρίς το πρωί, μουσικά και χορευτικά σχήματα θα πλαισιώσουν το event. Επιπλέον, μέσα από δύο workshops που θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα από τις 17.00, οι μικροί (και όχι μόνο) φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να δημιουργήσουν μόνοι τους τοιχογραφίες και stencil.

Μείνετε ενήμεροι μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook, όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η παρουσίαση των καλλιτεχνών και των συμπληρωματικών δράσεων.

Το φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα και της εταιρείας AwesomeAthensExperiences, δραστηριοποίηση και στόχος της οποίας,είναι η προώθηση και προβολή της Αθήνας και των προαστίων της μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης.

INFO
Ημέρες λειτουργίας:
• Σάββατο 28/5 από τις 17.00
• Κυριακή 29/5 από τις 09.00

Χώρος: Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, Ταταούλων&Μήδειας, Βύρωνας 16232
Πρόσβαση: 2’ περπάτημα από Τέρμα Λεωφορείου 214 (Νέα Ελβετία)

Χορηγοί: CosmosLac, Μπύρα Mythos
Χορηγοί επικοινωνίας: Athinorama, Η πόλη ζει, Tempo.gr, Vyronas.gr

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες:https://www.facebook.com/vyronasstreetart
https://www.instagram.com/awesome_athens_experiences/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή