Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας με μια δράση ανοιχτή στο κοινό

Δήμος Αμαρουσίου
Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας με μια δράση ανοιχτή στο κοινό

Ανακοίνωση 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου:

Τα 100 χρόνια ιστορίας του, με μία ολοήμερη εκδήλωση, γιόρτασε την Κυριακή 8 Μαΐου, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, με σκοπό τη γνωριμία και επαφή, μικρών και μεγάλων, με την Προσκοπική Κίνηση.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Aπό το πρωί της Κυριακής, ο χώρος των Προσκόπων, εντός του κτήματος Συγγρού, ήταν κατάμεστος από επισκέπτες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι έπαιξαν προσκοπικά παιχνίδια, γνώρισαν την Προσκοπική Κίνηση αλλά και έμαθαν για την ιστορία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου.
Το μεσημέρι, οι Πρόσκοποι παρέθεσαν γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες, το οποίο είχαν επιμεληθεί γονείς μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος, ενώ το απόγευμα οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν με αμείωτο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους.
Ιδιαίτερη τιμή για το 2ο Σύστημα ήταν η παρουσία παλαιών προσκόπων που ήταν μέρος της ιστορίας του προσκοπισμού του Αμαρουσίου πριν 50 και πλέον έτη στην τελετή λήξης της εκδήλωσης.

Εκεί παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος και παλιός πρόσκοπος κ. Σπύρος Μπόγδανος. Το παρών έδωσε και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Αττικής κ. Κλήμης Τοσουνίδης καθώς και εκπρόσωποι των άλλων δύο Συστημάτων του Αμαρουσίου και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αμαρουσίου.
Σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο αλλά και συγκινησιακό κλίμα, οι Πρόσκοποι μαζί με τους προσκεκλημένους έκαναν αναδρομή στα 100 χρόνια ιστορίας του Συστήματος αναφέροντας ιστορικά στοιχεία και όμορφες αναμνήσεις μιας μακρινής εποχής.
Οι δύο παλαιότεροι πρόσκοποι από τους παρευρισκόμενους κ. Νίκος Σταθακόπουλος και κ. Γιώργος Μπουλαμάκης άναψαν συμβολικά την επετειακή λάμπα των 100 χρόνων, σαν αναγνώριση της προσφοράς τους, που κράτησαν ζωντανό τον τοπικό προσκοπισμό σε δύσκολες ιστορικές περιόδους, ώστε να μπορούμε σήμερα να γιορτάζουμε τα 100 χρόνια.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σμυρνής συνεχάρη το Σύστημα για το έργο και την προσφορά του, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι κοντά τους και ευχαρίστησε τους παλαιούς προσκόπους γιατί «ο σπόρος που φύτεψαν έγινε πια αιωνόβιο δέντρο». Ο Περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Αττικής κ. Τοσουνίδης μεταξύ άλλων τόνισε την χαρά του που η Ανατολική Αττική έχει ένα τόσο παλιό και δραστήριο σύστημα.
Ο Γιώργος Ράμμος, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης ανήγγειλε την επερχόμενη επετειακή κατασκήνωσης του 2ου Συστήματος τον Ιούλιο 2022, και έδωσε ένα πλάνο των επερχόμενων επετειακών δράσεων.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, παραθέτωντας τα λόγια του ιδρυτή των προσκόπων Lord Baden Powell, που αποτελούν και την ουσία του εθελοντισμού στους προσκόπους ανέφερε «… ο πραγματικός τρόπος για να είσαι ευτυχισμένος είναι να δίνεις ευτυχία στους άλλους. Προσπάθησε να αφήσεις αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκες…». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς και προσμονής με μια αναμνηστική φωτογραφία.
Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου έχει έδρα στο κτήμα Συγγρού .Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα : 6973 388213 και 6970805960.

Ιωάννης Γεωργοπουλος
Αρχηγός 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή