Γίνε και εσύ εθελοντής στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας
Γίνε και εσύ εθελοντής στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας


Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας προχωρά στην στελέχωση του Γραφείου Εθελοντισμού και αναζητά εθελοντές:

Έχοντας μεγάλη παράδοση και ιστορία σε αξιόλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες πολιτιστικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ο Δήμος Μαρκοπούλου συνεχίζει να εξελίσσεται δυναμικά, στο πλαίσιο αναβάθμισης των δράσεων και των θεσμών του, εναρμονισμένος με τις ανάγκες των Δημοτών του, τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις προκλήσεις που μεταβάλλονται καθημερινά.

Το Γραφείο Εθελοντισμού λειτουργεί ως δομή στήριξης και στρατηγικός κόμβος συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμο, προς όφελος των κατοίκων του.

Για το σκοπό αυτό, θα δημιουργήσει ένα ανοικτό Μητρώο Εθελοντών, που θα προέλθει μετά την παρούσα δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους Δημότες, ενώ παράλληλα θα καταγράψει τις εθελοντικές και μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που εδρεύουν ή λειτουργούν στο Δήμο μας.

Ο Εθελοντής, μαζί με την αλληλεγγύη και συμπαράσταση που προσφέρει ανιδιοτελώς από τον ελεύθερο χρόνο του, δηλώνει στην πράξη, ότι νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, το κοινωνικό, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ζει, ως ενεργός πολίτης που αλληλοεπιδρά και επικοινωνεί με τους γύρω του, ταυτίζοντας την τύχη του με των συνανθρώπων του και για αυτό συμπαραστέκεται στους πιο αδύναμους από αυτόν.
Παράλληλα, εξελίσσεται ψυχικά και πνευματικά ταχύτερα από τους άλλους, μέσα από το βίωμα της προσφοράς, με ένα πλούσιο εύρος εμπειριών και ανθρώπων, στο οποίο δεν θα είχε ποτέ πρόσβαση, παραμένοντας εγκλωβισμένος στην ατομικότητα του.
Αγκάλιασε τον Συνάνθρωπο – Αγκάλιασε τον Εθελοντισμό!
Βρες μια ή περισσότερες από τις παρακάτω δράσεις, που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σου, στην προσωπικότητα και το πρόγραμμά σου:

Κοινωνικές Υπηρεσίες
Συλλογή, μεταφορά, τακτοποίηση, δεματοποίηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, συλλογή ρούχων, παιχνιδιών, βιβλίων, φαρμάκων για ευπαθείς οικογένειες και ιδρύματα – Εθελοντής Γείτονας.

Υποστήριξη Ηλικιωμένων – Α.μΕ.Α.
Ψώνια, διεκπεραίωση διαδικασιών σε υπηρεσίες, συνοδεία, παρέα, διάβασμα, παρακολούθηση ταινίας, παιχνίδια, θεατρική παράσταση, μουσική.

Πράσινο
Δενδροφύτευση, φροντίδα πάρκων, παρτεριών, νησίδων, περιφρούρηση – φύλαξη – επιτήρηση παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, πότισμα, εξωραϊσμός, αναβάθμιση χώρων, καθαρισμός.

Ανακύκλωση
Συλλογή ανακυκλώσιμων ειδών, συνεργασία με σχολεία – αισθητική παρέμβαση με ανακυκλώσιμα υλικά.

Πολιτισμός
Υποστήριξη βιβλιοθήκης, βοηθητική υποστήριξη σε εκδηλώσεις, διαλέξεις – Εκμάθηση χορού, γυμναστικής, δημιουργία χορωδίας, καλλιτεχνικά – εικαστικά. Συμμετοχή εθελοντών σε όλες τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης αλλά και πολιτισμού, που θα διοργανώνονται και θα υλοποιούνται από την Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Αθλητισμός

Παιδεία
Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενισχυτική διδασκαλία, ξένες γλώσσες σε ενήλικες.

Απασχόληση – Ανεργία

Ομάδες Υγείας

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών (συνεργασία με Ερυθρό Σταυρό), ιατροκοινωνικές δράσεις, αιμοδοσία, ιατροί εθελοντές, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα, δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Νέας Γενιάς

Ευαισθητοποίηση των εφήβων και των νέων της πόλης μας, για συμμετοχή σε όλες τις κοινωνικές και πολιτισμικές δράσεις.

Διαδικασία Συμμετοχής στον Εθελοντισμό του Δήμου Μαρκοπούλου:
– Συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
– Απόστειλε τη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) voithiastospiti.mark@gmail.com ή grammateia.koinypiresias@gmail.com
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για μια κατ’ ιδίαν ατομική συνάντηση και συνέντευξη, ώστε να γνωρίσεις το πλαίσιο στο οποίο μπορείς να προσφέρεις και τους επικεφαλής των ομάδων και να ενημερωθείς για ό,τι σε απασχολεί γύρω από την εθελοντική δράση.

Όλοι οι εθελοντές με ενεργό δράση θα επιβραβεύονται για την προσφορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας: 22990-20174 και 22990-20175.
Μπορείς να ενημερώνεσαι για τον Εθελοντισμό στον Δήμο Μαρκοπούλου, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα και στο Twitter του Δήμου, που θα ανανεώνονται συνεχώς με περισσότερες και νεότερες λεπτομέρειες.

Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία και τη συμμετοχή σου!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή