H σωστή οδοντόκρεμα για τα δικά σας δόντια!

ΥΓΕΙΑ
H σωστή οδοντόκρεμα για τα δικά σας δόντια!

Ποια είναι η κατάλληλη οδοντόκρεμα για εσάς; Σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές για την επιλογή της σωστής οδοντόκρεμας για τις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες.

• Οδοντόκρεμες με φθόριο:
Το φθόριο ενδυναμώνει την αδαμαντίνη των δοντιών για προστασία από την τερηδόνα. Για το λόγο αυτό, οι οδοντόκρεμες με φθόριο προστατεύουν την αδαμαντίνη που καλύπτει την κίτρινη οδοντίνη, βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών και την αποφυγή οδοντικής ευαισθησίας. Ταυτόχρονα, εμποδίζεται η ανάπτυξη αρχόμενης τερηδόνας.
Ωστόσο, αν καταπίνετε, τα δόντια σας μπορεί να αρχίσουν να κιτρινίζουν από το πολύ φθόριο (νερό, στοματικό διάλυμα, οδοντόκρεμα).
• Οδοντόκρεμες με θειούχο λαυρικό νάτριο:
Το συστατικό αυτό απομακρύνει το βιοϋμένιο, τα βακτήρια κι άλλα υπολείμματα. Ωστόσο, αν έχετε ευαισθησία σε στοματικά έλκη ή κακοσμία η οδοντόκρεμά σας δεν θα πρέπει να περιέχει Πυροφωσφορικό νάτριο. Συχνά συναντάται σε οδοντόκρεμες για τον έλεγχο της τρυγίας, αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει οδοντική ευαισθησία.
Και παρόλο που το βούρτσισμα των δοντιών με αυτό το συστατικό μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία τρυγίας, δεν απομακρύνει αυτήν που έχει ήδη δημιουργηθεί. Το πυροφωσφορικό νάτριο μπορεί να ερεθίσει τα ούλα.
• Οδοντόκρεμες με λευκαντικές ουσίες:
Οι οδοντόκρεμες αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο μιας και το υπεροξείδιο του υδρογόνου – βασικό συστατικό των περισσοτέρων – καθαρίζει ορισμένα βακτήρια που προκαλούν ουλικά νοσήματα. Θα πρέπει δε να έχετε υπόψη σας ότι καμία οδοντόκρεμα δεν αλλάζει το χρώμα των δοντιών, αλλά αυξάνουν ορισμένες επιφανειακές χρωστικές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή