Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αυτό φώναξαν την προηγούμενη Κυριακή 8 Μαΐου, τα 180.000 μέλη τα οποία προσήλθαν στις 600 κάλπες που είχαν στηθεί σε όλη την Ελλάδα για να επιλέξουν πρώτα το νέο όνομα του κόμματός τους και στη συνέχεια να αναδείξουν τα μέλη των Οργανώσεων και τους 4.600 συνέδρους.

Είναι γεγονός ότι κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπήρχε τέτοια μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες της προηγούμενης Κυριακής κι όλο αυτό για να ψηφίσουν την επαναφορά του πράσινου ήλιου και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που άφησε θετικές εντυπώσεις στους υπεύθυνους της Χαριλάου Τρικούπη και το οποίο βλέπουν ως ελπίδα για τη μελλοντική πορεία του κόμματος, είναι η συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών που, απ’ό,τι λένε, έφτασε στο 55%. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί δεν έχουν στην ουσία ζήσει τα καλύτερα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία φυσικά ήταν οι δύο πρώτες κυβερνητικές του θητείες, από το 1981 έως το 1989. Τότε ήταν πραγματική «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση στην Ελλάδα και όποιος το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να αναζητήσει τα κυβερνητικά πεπραγμένα εκείνης της περιόδου και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει γνώμη.
Ο κόσμος που όπως φαίνεται δεν έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε και στις δύο προσκλήσεις, και στην εκλογή αρχηγού και τώρα στα βαφτίσια. Από δω και μπρος το παιχνίδι έχει περάσει στον Πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, και τη νέα κομματική ηγεσία η οποία θα εκλεγεί από το Συνέδριο στις 20 με 22 Μαΐου. Αυτοί θα έχουν την ευθύνη για τη χάραξη της νέας πορείας του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να συνταχθεί ένα πρόγραμμα με προτάσεις φιλολαϊκές και όχι λαϊκίστικες, απλές κατανοητές και να τις επικοινωνήσουν σε όλη την χώρα. Ο επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος, Νίκος Χριστοδουλάκης, θεωρώ ότι αποτελεί εγγύηση για τις προτάσεις του κόμματος χωρίς εξαλλοσύνες και ψεύτικες υποσχέσεις. Μετά από την 10ετή και βάλε κρίση που βιώνουμε ο κόσμος θέλει αλήθειες και μόνο αλήθειες. Χόρτασε από κούφια λόγια!

Για να επανέλθουμε στα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής, να πούμε ότι στο Γαλάτσι ψήφισαν 739 μέλη και εκλέχτηκαν 26 σύνεδροι από τους 39 που ήταν υποψήφιοι, δύο μέλη για τη Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος, οι Ζάχος Νάσος με 495 ψήφους και Καταβούτας Ηλίας 440 ψήφους.
Επίσης, εκλέχθηκαν επτά μέλη για την Τοπική Οργάνωση, οι οποίοι είναι: Έξαρχος Θεόδωρος 219 ψήφους, Ζάχος Νικολάος 152, Τάρναρης Ιωάννης 152, Αβραμίδης Ιωάννης 120, Δεληγιάννης Χαράλαμπος 105, Σταϊκοπούλου Κωνσταντίνα 101, Κιούση Ελένη 64.

Προς επιιβεβαίωση των όσων έλεγα πιο πάνω για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές, και η πλειοψηφία των μελών της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Γαλάτσι είναι κάτω των 40 ετών. Η ανανέωση όμως δεν μπορεί να είναι μόνο στην ηλικία αλλά κυρίως στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά. Το «κατόπιν ενεργειών μου» των πολιτευτών του 1960 δεν έχει καμία θέση στο σήμερα. Το λέω αυτό γιατί πριν ακόμα τελειώσει η καταμέτρηση και πριν η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώσει τα αποτελέσματα, κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν την εκλογή τους μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media και να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους τους.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το ΠΑΣΟΚ γύρισε αλλά θα πρέπει να μείνουν στο χρονοντούλαπο νοοτροπίες και συμπεριφορές που πλήγωσαν και οι οποίες άλλωστε δεν αρμόζουν στο σήμερα.

Πήγαινε στην κορυφή