Τα ζώα είναι δώρα ζωής και όχι δώρα Χριστουγέννων

ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Τα ζώα είναι δώρα ζωής και  όχι δώρα Χριστουγέννων

Την περίοδο των εορτών η διάθεσή μας να προσφέρουμε δώρα στους αγαπημένους μας εντείνεται σε μεγάλο βαθμό. Πολλές φορές, μάλιστα, τους κακομαθαίνουμε… κυρίως τα παιδιά.

Πόσοι από εμάς δεν ευχηθήκαμε όταν είμασταν οι ίδιοι παιδιά, να μας φέρει ο Αγιος Βασίλης ένα κουταβάκι ή μια χνουδωτή παιχνιδιάρα γατούλα κι όχι μόνο; Η απόκτηση και η προσφορά ενός ζώου ως δώρου, όμως, δεν πρέπει ποτέ να γίνεται με ελαφριά καρδιά, με αφορμή μια εορταστική περίοδο όπως είναι αυτή των Χριστουγέννων. Το ζωάκι δεν είναι παιχνίδι άψυχο, που όταν το βαρεθείς μπορείς να το κλείσεις ξανά στη συσκευασία του και να το βάλεις στην άκρη, να το επιστρέψεις επειδή χάλαασε και γάβγισε δυνατά ή να το εγκαταλείψεις στην ερημιά γιατί έσκισε το μαξιλάρι παίζοντας…
Τα ζώα είναι πλάσματα που προσφέρουν ανιδιοτελώς την αγάπη τους και έχουν κι εκείνα με τη σειρά τους ανάγκη από αγάπη, τρυφερότητα και φροντίδα.
Πριν λοιπόν σκεφτείς να πάρεις δώρο ένα ζώο σε κάποιον ή ακόμα και σε σένα τον ίδιο, πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι αναλαμβάνεις αυτή την ευθύνη απέναντι σ’ένα πλάσμα που θα εξαρτάται για πάντα από σένα, το νέο του φίλο και κηδεμόνα του.
Μόνο εφόσον ισχύει αυτό, κάνε την υπέρτατη κίνηση αγάπης και προσφοράς και σώσε μια ζωή από ένα καταφύγιο ή από το δρόμο. Υιοθέτησε ένα ζώο οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Μην αγοράζεις! Η αγάπη και η φιλία δεν αγοράζονται!
Η απόκτηση ενός κατοικιδίου είναι δώρο ζωής, όχι δώρο Χριστουγέννων. Δεν είναι απλά ένα ακόμα κουτί κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι ένας σύντροφος ζωής!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή