Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου για την Σύσκεψη για την Ακρίβεια που πραγματοποιήθηκε στον Πάρκο Λυσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου για την Σύσκεψη για την Ακρίβεια που πραγματοποιήθηκε στον Πάρκο Λυσίου

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου για την Σύσκεψη για την Ακρίβεια που πραγματοποιήθηκε στον Πάρκο Λυσίου :

Η ανάγκη μαζικής συλλογικής δράσης κόντρα στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα, για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, συμφωνήθηκε από όλα τα σωματεία και τους φορείς που πήραν μέρος στην σύσκεψη για την Ακρίβεια στο Πάρκο Λυσίου στο Γαλάτσι την Κυριακή 8 Μάη.
Η κεντρική τοποθέτηση έγινε από τον Αλέξανδρο Βαλσαμή, Προέδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου – σωματείο που ήταν και από τους διοργανωτές. Σημείωσε ότι “η υποβάθμιση της ζωής μας είναι συνεχής, οι μισθοί μας είναι χρόνια καθηλωμένοι ενώ η ακρίβεια τσακίζει «κόκαλα». Η άνοδος στην τιμή της ενέργειας, πριν και μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι θεόσταλτη, αλλά αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών (εισαγόμενο φυσικό αέριο ως βασικό ηλεκτροπαραγωγό καύσιμο, πράσινη μετάβαση και απολογνιτοποίηση, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας κ.ο.κ.). Μας ζητούν για άλλη μια φορά να βάλουμε πλάτη, την ίδια ώρα που οι επιδοτήσεις στους ομίλους μόνο από το ταμείο ανάκαμψης είναι πάνω από 30 δισεκατομμύρια. Η κυβέρνηση κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή ανακοινώνει νέα μέτρα, είναι όμως πολύ κατώτερα των περιστάσεων. Απαιτούμε πραγματικά μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τον λαό, όπως την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστήριου Ενέργειας, τα χαράτσια του ειδικού τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και ο ΦΠΑ.
Τι μπορεί να κάνει το εργατικό και λαϊκό κίνημα; Η συνάντηση μας σήμερα είναι μια καλή αρχή ώστε κανείς να μη μείνει μόνος σε αυτή την επίθεση. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια οργάνωσης της απάντησης, να πληθύνουν οι πρωτοβουλίες συζήτησης με τον κόσμο και ο συντονισμός δράσης για να πιέσουμε να δοθούν πραγματικές λύσεις. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς έδειξε τη δύναμη που μπορεί να έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αξιοποιώντας λοιπόν την πείρα αυτή πρέπει σε κάθε χώρο να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες και να πιέσουμε να μην πληρώσει για ακόμα μία φορά το μάρμαρο ο λαός.”

Στη συνέχεια μέλη ΔΣ των φορέων πήραν το λόγο και ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Παρεμβάσεις έγιναν από τον Σύλλογο Γυναικών, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Άνω Γαλάτσι», από την Επιτροπή Νέων εργαζομένων και ανέργων, από την Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, από τον Αθλητικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» και από την «ΔΡΑΣΗ» για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής.

Τέλος, διαβάστηκε κάλεσμα από τον Σύλλογο Γυναικών για το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη στα Προπύλαια, στις 7.00μμ.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα των σωματείων και των φορέων ενάντια στην ακρίβεια και καθόρισαν πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες μέρες.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται:
Την Πέμπτη 19 Μάη, μαζική ενημέρωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στο Γαλάτσι με ανακοίνωση της Επιτροπής.
Την Τρίτη 24 Μάη, αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές.

Πήγαινε στην κορυφή