Την Κυριακή θα γίνουν τα… «βαφτίσια», γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Για να λέμε την αλήθεια δεν θα είναι βαφτίσια με τη θεολογική έννοια αλλά μια απλή ονοματοδοσία. Μεθαύριο λοιπόν, Κυριακή 8 Μαΐου, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ τα οποία έλαβαν μέρος στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος, θα ψηφίσουν σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη των 4.602 συνέδρων του κόμματος. Επιπλέον θα ψηφίσουν και για το νέο όνομα του κόμματος το οποίο θα προέλθει από τρεις επιλογές που έχουν: ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη.

Κάλπες θα στηθούν, επίσης, και για την ανάδειξη των μελών των Τοπικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων, οι οποίες αυτή τη στιγμή αν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Δικαιώμα ψήφου στις εκλογές της Κυριακής θα έχουν και όσοι μέχρι τότε γραφτούν μέλη του κόμματος. Την Κυριακή θα είναι το ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ για τη νέα πορεία του, η οποία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, κι αν δεν στραβώσει πουθενά το πράγμα, θα είναι ευοίωνη.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί 20-22 Μαΐου στο Κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο. Εκεί θα συζητηθούν και οι θέσεις του νέου πλέον ΠΑΣΟΚ για την πορεία της χώρας, αν και σε πολλά θέματα έχουν ήδη διατυπωθεί οι θέσεις, όπως για παράδειγμα το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και η επιδοτούμενη κατοικία για τα νέα ζευγάρια.

Στο Γαλάτσι οι κάλπες θα στηθούν στο ισόγειο του Δημαρχείου, Ιπποκράτους και Αρχιμήδους από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Οι υποψήφιοι για την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Γαλάτσι, η οποία θα έχει 7 μέλη, είναι οι Αβραμίδης Ιωάννης, Δεληγιάννης Χαραλάμπος, Έξαρχος Θεόδωρος, Ζάχος Νικόλαος, Ζούκας Ανδρέας, Κιούση Ελένη, Κοτρώτσος Ιωάννης, Κωστογιάννης Τριαντάφυλλος, Μπαλαμάτσης Γεώργιος, Μπαλαμπάνη Γεωργία, Ρίσβα Ελένη, Σταϊκοπούλου – Σπυριδάκη Κωνσταντίνα, Σταθόπουλος Ιωάννης, Τάρναρης Ιωάννης, Φερεντίνος Γεώργιος.

Όσοι προσέλθουν την Κυριακή για να ψηφίσουν – καλό είναι να πάτε όλοι! – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για την εκλογή συνέδρων χρειάζεται ένας (1) σταυρός, για την εκλογή των μελών της Τοπικής δύο (2) σταυροί και για την εκλογή μελών της Νομαρχιακής τρεις (3) σταυροί.
Οι σύνεδροι που θα εκλεγούν από το Γαλάτσι θα είναι 26 και τα μέλη της Νομαρχιακής 15. Σε όλα τα όργανα του κόμματος έχει μπει ποσόστωση φύλου κατά 1/3 και το 10% των εκλεγμένων θα πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών.
Τέλος όσοι είναι υποψήφιοι για την Τοπική στο Γαλάτσι έχουν δηλώσει και υποψηφιότητα για το Συνέδριο.

Απ’ό,τι ειπώθηκε και την Τετάρτη στη συζήτηση στο Δημαρχείο με ομιλητή το μέλος του Π.Σ. Σπυρόπουλο Ανδρέα, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και πληθώρα υποψηφιοτήτων για όλα τα όργανα του κόμματος. Μακάρι να είναι έτσι γιατί η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες όλων των κομμάτων είναι ένα θετικό στοιχείο για τη δημοκρατία.
Καλά αποτελέσματα, σύντροφοι!

Πήγαινε στην κορυφή