Δήμος Βύρωνα: Εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου για το λόφο Κοπανά

Δήμος Βύρωνος
Δήμος Βύρωνα: Εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου για το λόφο Κοπανά

Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνος:

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες, μεγάλη έκταση του δημοσίου στην περιοχή του Λόφου Κοπανά (Θέατρα Βράχων).
Μετά το τέλος της διαδικασίας ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, είπε προς τους συγκεντρωμένους, που βρισκόταν έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο: «Είχαμε την ευκαιρία από την πλευρά μας να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα του Δήμου Βύρωνα και το ίδιο έγινε και από την πλευρά του Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Πρέπει να πούμε ότι σε αυτόν το βαθμό δεν κρίνεται η υπόθεση επί της ουσίας. Το αρμόδιο πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου, με βάση και τις γραπτές εισηγήσεις που καταθέσαμε, θα αποφασίσει αν η απόφαση του Εφετείου ήταν σωστή ή αν θα πρέπει να κριθεί και πάλι από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η απόφαση αναμένεται μέσα σε ένα διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Παρά το γεγονός ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει όλους και θα είναι προς όφελος της κοινωνίας των δήμων μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο χώρους του λόφου Κοπανά αποτελεί μια όαση αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για ολόκληρη της Αττική».
Μετέβησαν στον Άρειο Πάγο ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, οι βουλευτές Νότιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Παπάς, Ραλλία Χρηστίδου και Γιάννης Μουζάλας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί βυρωνιώτες-βυρωνιώτισες και εργαζόμενοι από το δήμο, που έμεινε κλειστός για να μπορούν όσοι το επιθυμούσαν να μεταβούν στη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο με τα λεωφορεία του δήμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πήγαινε στην κορυφή