Οι ζωές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Μάλκολμ Χ στη σειρά «Genius»

ΚΟΣΜΟΣ
Οι ζωές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Μάλκολμ Χ στη σειρά «Genius»

Η γνωστή βιογραφική τηλεοπτική σειρά «Genius», της Disney+ κάνει κάποιες αλλαγές στην τέταρτη σεζόν της.

Για πρώτη φορά, η σειρά θα παρουσιάσει δύο ιστορικές προσωπικότητες: Εκτός από τον ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Martin Luther King Jr.) που είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2020, από το «National Geographic Channel», η τέταρτη σεζόν θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής και του θρυλικού αγωνιστή για τα δικαιώματα των μαύρων Μάλκολμ Χ κατά κόσμον Μάλκολμ Λιτλ. Θα αναφερθεί στα πρωτοποριακά επιτεύγματα τους, αλλά και στις προσωπικές τους σχέσεις.

Με τις τρομερές συζύγους, την Κορέτα Σκοτ Κινγκ και την Μπέτι Σαμπάζ, στο πλευρό τους, ο Κινγκ και ο Μάλκολμ Χ έγιναν υπέρμαχοι για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων. Παρόλο που συναντήθηκαν μόνο μία φορά και συχνά αμφισβητούσαν ο ένας τις απόψεις του άλλου, κανένας από τους δύο δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος χωρίς την παρουσία του άλλου.

Οι παραγωγοί της σειράς Ρέτζι Ροκ Μπίθιουοντ (Reggie Rock Bythewood) και Τζίνα Πρινς-Μπίθιουοντ (Gina Prince-Bythewood) χαρακτήρισαν τις δύο εμβληματικές προσωπικότητες ως σύμβολα και δήλωσαν ότι: «ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε την ιδιοφυΐα αυτών των δύο ανθρώπων με τρόπο που δεν έχει δει κανείς μέχρι σήμερα». Και συνέχισαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Imagine Entertainment και την 20th Television για να παρουσιάσουμε τις εκπληκτικές ζωές τους αλλά και τη συμβολή τους στα πολιτικά δικαιώματα η οποία είναι και σήμερα επείγουσα ανάγκη».

Σημειωτέον η σειρά «Genius» μεταφέρθηκε από το National Geographic Channel στη streaming υπηρεσία Disney+. Σε κάθε σεζόν εστιάζει σε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ανθρώπινης ιστορίας, ξεκινώντας από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην συνέχεια με τον Πάμπλο Πικάσο και την τρίτη σεζόν με την Αρίθα Φράνκλιν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πηγές

Από Hugo van Gelderen / Anefo - http://proxy.handle.net/10648/aa753f5c-d0b4-102d-bcf8-003048976d84, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101625007

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή