Έτοιμος προς χρήση ο νέος Συνεδριακός πολυχώρος που μίσθωσε ο Δήμος Ελευσίνας

Δήμος Ελευσίνας
Έτοιμος προς χρήση ο νέος Συνεδριακός πολυχώρος που μίσθωσε ο Δήμος Ελευσίνας

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Λειτουργικός, σύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος
Υπεγράφη η σύμβαση για τη μίσθωση του ακινήτου στην οδό Χαριλάου, το οποίο και θα αποτελέσει χώρο συνεδριάσεων και εκδηλώσεων ενόψει της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο, προσφάτως ανακαινισμένο, ο οποίος πληροί όλες τις διατάξεις πυρασφάλειας και έχει κατασκευαστεί με φιλικά προς το περιβάλλον και οικολογικά υλικά κατά την τελευταία ανακαίνιση.
Ο Δήμος Ελευσίνας, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για την απόκτηση υποδομών, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ΙΡΙΣ, το Ελευσίς, το οίκημα Μορφόπουλου, χώροι που θα αποτελέσουν, όχι μόνο εστίες φιλοξενίας των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αλλά και μία σημαντική παρακαταθήκη και κληρονομιά για τους πολίτες της Ελευσίνας & της Μαγούλας.
Παρά το γεγονός ότι ήδη μεγάλα έργα υποδομών βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, οι καθυστερήσεις όλων των προηγούμενων ετών επιβάλλουν ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις για τη στέγαση των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, κάτι που αποτέλεσε και ισχυρή σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο χώρος
Πρόκειται για ενιαίο ισόγειο χώρο 900 περίπου τετραγωνικών ο οποίος βρίσκεται 50 μέτρα από τη θάλασσα και δίπλα στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου όπου λαμβάνουν χώρα τα Αισχύλεια.
Το κτήριο βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τον Αρχαιολογικό χώρο και από την ταράτσα του έχει θέα στο ρολόι και στα αρχαία της πόλης καθώς επίσης και στον κόλπο της Ελευσίνας. Στην δεξιά πλευρά «βλέπει» το ελαιουργείο και τις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του.
Οι εγκαταστάσεις του είναι φιλικές προς τα ΑμΕΑ, πλήρως εξοπλισμένες και διαμορφωμένες, βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών.
Ο προαύλιος χώρος είναι περίπου ενός στρέμματος, μια τεράστια αυλή μεγάλης χωρητικότητας για εκδηλώσεις, παραστάσεις και προβολές.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για τις υποδομές του Δήμου μας είναι τεράστια. Αυτήν τη στιγμή, αν είχαν γίνει τα αυτονόητα από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία μίσθωσης πολυχώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς θα είχαμε έτοιμες υποδομές. Αυτό φυσικά, δεν συνέβη αφού το 2019 δεν παραλάβαμε απολύτως τίποτα. Οι υποδομές του Δήμου και οι ανακατασκευές κομβικών κτηρίων για τους πολίτες της πόλης αλλά και τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από αγώνα που καθημερινά καταβάλλουμε. Λίγους μήνες πριν τη διοργάνωση μπήκαμε στη διαδικασία μίσθωσης και ενός μεγάλου χώρου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Ο χώρος αυτός τίθεται άμεσα στη διάθεση των αναγκών της Πολιτιστικής καθώς παρελήφθη από τον Δήμο μας, πλήρως ανακαινισμένος και σύγχρονος, έτοιμος προς χρήση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή