Οι Ιερές Ακολουθίες και η Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία στο Open

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο OPEN:

Το OPEN δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να νιώσουν την κατάνυξη των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου, με απευθείας συνδέσεις με επιβλητικούς και μεγαλοπρεπείς Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης.

Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 20:00 θα παρακολουθήσουμε την κατανυκτική Ακολουθία των Παθών σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας και ολόκληρης της Ορθοδοξίας, αλλά και αναγνωρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Την Μ. Παρασκευή, στις 09:45 θα συνδεθούμε με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης, από όπου θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης.

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής στις 20:00 από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, με τους ύμνους των Εγκωμίων να εκφράζουν τη συμμετοχή όλης της Δημιουργίας στο Πάθος του Θεανθρώπου.

Το μεσημέρι του Μ. Σάββατου στις 12:45 θα μεταφερθούμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, όπου θα παρακολουθήσουμε, την μυσταγωγική τελετή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, η οποία τελείται από την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, σύμφωνα με το Τυπικό και την προσκυνηματική τάξιν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 23:50 θα βρεθούμε και πάλι στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για την Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία και το «Χριστός Ανέστη».

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή