Συνάντηση εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής με την Βουλευτή του SPD της Γερμανίας κα Nezahat Baradari

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής με την Βουλευτή του SPD της Γερμανίας κα Nezahat Baradari

Ανακοίνωση Κίνημα Αλλαγής:

Συνάντηση με την Βουλευτή του SPD της Γερμανίας κα Nezahat Baradari, προσκεκλημένη του γραφείου του ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα, είχαν ο Βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Μουλκιώτης και ο Διευθυντής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής κ. Θανάσης Γλαβίνας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το μείζον ζήτημα της υιοθέτησης και εφαρμογής πολιτικών και μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Έμφαση δόθηκε στις ενεργητικές πολιτικές της αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας, ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων, στη μέριμνα για τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους, στο πρόβλημα της κοινωνικής στέγης, καθώς και στο θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και επανένταξης περιθωριοποιημένων ατόμων και κοινωνικών ομάδων.

Η βουλευτής κα. Nezahat Baradari ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα το SPD, ως κυβερνητικό κόμμα στη Γερμανία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει τις κοινωνίες της Ευρώπης και η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, θα πυροδοτήσει αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη με την εκ νέου ενίσχυση των ακραίων λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή