Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Γ. Πατούλη για την Ομογένεια της Οδησσού και όλους τους κατοίκους της περιοχής

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Γ. Πατούλη για την Ομογένεια της Οδησσού και όλους τους κατοίκους της περιοχής

Ανακοίνωση Περιφέρεια Αττικής:

Γ. Πατούλης: «Συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της ανθρωπιστικής αλυσίδας. Μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε μια συμμαχία ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς υπέρ της ελληνικής ομογένειας και συνολικά του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας, στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπούμπουρα θα αποσταλεί προκειμένου να δοθεί στην ομογένεια και συνολικά τους δοκιμαζόμενους πολίτες τηςΟδησσού.

Την ανθρωπιστική βοήθεια, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΜονάδαςΔιαχείρισης Κρίσεωνπαρέλαβε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α, Αθανάσιος Καφόπουλος.

Συνολικά στην ανθρωπιστική βοήθεια που ξεπερνά τις 30 παλέτες περιέχονται, βρεφικές πάνες, νερό, μωρομάντηλα, πάνες ακράτειας, φαρμακευτικό υλικό (γάζες, επίδεσμοι, κ.α.),φρυγανιές, τρόφιμα μακράς διάρκειας,κρεμοσάπουνο,
υγρό πιάτων, σαμπουάν, σαπούνι χεριών, αφρόλουτρο, μικρούς χυμούς, ενεργειακά ποτά, κ.α.. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποστολή αποτελεί συνέχεια εκείνης η οποία παραδόθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στη Δημοτική Αρχή της Οδησσού την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσε:
«Βρισκόμαστε εδώ στον χώρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τον κ. Καφόπουλοπροκειμένου να παραδώσουμε υλικό που έχουμε συγκεντρώσει με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής κοινότηταςκαι συνολικά των κατοίκων της Οδησσού. Με το τρόπο αυτό δημιουργούμε μια ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης και συμβάλουμε με έμπρακτα στην παροχή βοήθεια στους ανθρώπους της ομογένειας και όχι μόνο. Είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η ιστορική σημασία της ομογένειας της Οδησσού. Εκεί αναπτύχθηκε η Φιλική Εταιρεία, πάντα υπήρχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών στην περιοχή. Όλοι μαζί, οφείλουμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, απέναντι στον παραλογισμό του πολέμου. Ευχή μας να σταματήσει το συντομότερο ο πόλεμος. Η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας. Όλοι μαζί θα πορευτούμε στην εποχή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της στήριξης κάθε ανθρώπου ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με αντίξοες συνθήκες.Μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε μια συμμαχία ανθρωπιάς υπέρ της ελληνικής ομογένειας και συνολικά του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων Α, Αθανάσιος Καφόπουλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα στελέχη της Περιφέρειας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπούμπουρα που συμβάλλουν για να φτάσει το υλικό στην Οδησσό και στην περιοχή ευρύτερα της νότιας Ουκρανίας. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πήγαινε στην κορυφή