4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

ΕΛΛΑΔΑ
4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σήμερα Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων, η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα από εμάς να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Δυστυχώς, εν έτει 2022 αμέτρητα πλάσματα ζουν στους δρόμους μακριά από την ανθρώπινη συντροφιά και την αγάπη, μακριά από την προστασία που όλες οι ψυχές χρειάζονται. Αδέσποτος σκύλος ή γάτα είναι το πλάσμα που περιπλανιέται στους δρόμους όχι από επιλογή αλλά κυρίως μετά από εγκατάλειψή του από τον άνθρωπο. Αυτό έχει ως συνέπεια να τρέφεται ανεπαρκώς, να είναι εκτεθειμένο σε κάθε λογής κινδύνους και αρρώστιες, να πέφτει θύμα κακοποίησης ή τραυματισμού. Επίσης, να γεννά κατ’επανάληψη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική του αλλά και των άλλων πλασμάτων που φέρνει στη ζωή καθώς εκτιμάται ότι ένα αδέσποτο ζώο έχει μέσο όρο ζωής μόλις τα 2 χρόνια!

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων επειδή χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και γιατί είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, μπείτε στη σελίδα του Φιλοζωϊκού Σωματείου Γαλατσίου «ΓΑΦ» στο Facebook και χαρίστε σ’ένα πλασματάκι το παντοτινό του σπίτι!

(Πηγή: https://www.sansimera.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή