Στο Μοναστήρι της Παναγίας της Ελωνας οι Θεσσαλοί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στο Μοναστήρι της Παναγίας  της Ελωνας οι Θεσσαλοί

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε μια εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα και τα πλέον γνωστά μοναστήρια, τη Μονή της Παναγίας της Έλωνας, ενός μοναστηριού  που χρονολογείται από το 1300 μ.Χ.

Παρά τη μεγάλη απόσταση, περίπου 220 χμ. από την Αθήνα, η ομορφιά της διαδρομής δια μέσου των Δερβενακίων και της παραλιακής Κυνουρίας και το κέφι που επικρατούσε εντός του λεωφορείου με τα τραγούδια, τα ανέκδοτα και τα διάφορα σνακς που προσέφερε ο Σύλλογος, έκαναν το ταξίδι ευχάριστο και καθόλο κουραστικό.
Φτάνοντας στο Λεωνίδιο και στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Πάρνωνα, ακολουθώντας τη διαδρομή  προς Κοσμά μέσα από μια ρεματιά, ξεπροβάλει επιβλητικά το μοναστήρι της Παναγιάς της Έλωνας, σε υψόμετρο 650 μ. σαν μια χελιδονοφωλιά, χτισμένη σε έναν κοκκινόβραχο, δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται  στο κενό προσφέροντας εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή.
Στο μοναστήρι, αφού πρώτα οι εκδρομείς προσκύνησαν την ιερή εικόνα της Παναγίας, ο ιερέας του ναού,  τέλεσε παράκληση υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και όλων των παρευρισκομένων και μετά από μια  ξενάγηση στο μοναστήρι, οι μοναχές κέρασαν σε όλους, καφέ και λουκούμια.
Όλοι κατενθουσιασμένοι και με την ευλογία της Παναγίας κατευθύνθηκαν στην Πλάκα Λεωνιδίου όπου σε  μια παραλιακή γραφική ταβέρνα, απόλαυσαν τα ούζα και τους ψαρομεζέδες που προηγουμένως είχε μεριμνήσει ο Σύλλογος.
Το ταξίδι της επιστροφής εξίσου καλό με αυτό της αναχώρησης στο κέφι και στη διασκέδαση, προέβλεπε  μια στάση, μιας ώρας, στην όμορφη παραλιακή πόλη του Άστρος Κυνουρίας, για να απολαύσουν τον απογευματινό καφέ δίπλα από τη θάλασσα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κουσαΐτης προανήγγειλε μια διήμερη εκδρομή στα Γιάννενα για τις  αρχές Δεκεμβρίου με θετική αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.
Όλοι οι συμμετέχοντες, εμφανώς ικανοποιημένοι, ευχαρίστησαν τους συντελεστές της εκδρομής και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη έξοδο των Θεσσαλών.

Πήγαινε στην κορυφή