Ξεκινούν τα έργα για την αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Δήμος Δάφνης -Υμηττού
Ξεκινούν τα έργα για την αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, ξεκινούν τα έργα για την αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε σε αθλητικές δομές που συμβάλλουν στην ευζωία. Στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού έχουμε ακόμα πολλά έργα να κάνουμε με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του»

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο για την αναζωογόνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία και του Δημάρχου Α. Μπινίσκου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό του 1.625.000,00€ και από πόρους του Δήμου Δάφνης-Υμηττού ποσού ύψους 285.000,00€.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου αφενός να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι άθλησης, αφετέρου να διευρυνθεί το χρονικό εύρος λειτουργίας του κέντρου προς όφελος των δημοτών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, εκτός από την υλοποίηση εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, προβλέπεται επιπλέον η τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με 4 νέους πυλώνες στο υπάρχον γήπεδο αλλά και αναβάθμιση του δικτύου παροχής της ηλεκτροδότησής του.

Επίσης, το έργο συμπεριλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Κατασκευή δύο νέων γηπέδων αντισφαίρισης
-Κατασκευή νέου γηπέδου 5Χ5
-Διαμόρφωση πεζοδρομίων, κατασκευή διαδρομών για περιπατητές
-Φωτισμό χώρου
-Φύτευση περιβάλλοντος χώρου
-Οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού κ. Α. Μπινίσκο και με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, εστίασε και στην πορεία υλοποίησης άλλων έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Παράλληλα συζήτησε με τον κ. Μπινίσκο τις προοπτικές και δυνατότητες για νέα έργα, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Χαίρομαι που ένα τόσο σημαντικό έργο για το Δήμο Δάφνης-Υμηττού μπάινει σε τροχιά υλοποίησης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον άξιο Δήμαρχο κ. Μπινίσκο. Στις προτεραιότητές μας είναι να επενδύουμε σε αθλητικές δομές που συμβάλλουν στην ευζωία. Στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού έχουμε ακόμα πολλά έργα να κάνουμε με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Βρισκόμαστε κοντά σε κάθε Δήμο της Αττικής με κάθε διαθέσιμο πόρο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής προσβλέπει στην στενή συνεργασία της με τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού και με τη συμβολή της σε κάθε μικρό και μεγάλο έργο στις πόλεις μας οικοδομούμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της Αττικής μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κος Μπινίσκος τόνισε ότι: «Με αρωγό την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη, προχωράμε στην αναζωογόνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στα μεγάλα έργα πνοής για το Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή