Κοινωνία Ωρα Mega : Πώς «ξεκλείδωσε» η υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο

ΕΛΛΑΔΑ
Κοινωνία Ωρα Mega : Πώς «ξεκλείδωσε» η υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο

Κοινωνία Ωρα Mega :

Συνταρακτική τροπή παίρνει η υπόθεση της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες και ακόμη περισσότεροι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν δικάσει και καταδικάσει προ πολλού τη μητέρα των τριών άτυχων παιδιών, οι ραγδαίες εξελίξεις, με τη σύλληψή της και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της, αιφνιδίασαν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους. Ίσως επειδή κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος να ακούσει το αδιανόητο – μία μάνα να κατηγορείται ότι σκότωσε το ίδιο της το παιδί, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει κάνει ακριβώς το ίδιο και στα άλλα δύο της παιδιά. Και όμως, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι αφαίρεσε τη ζωή της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και σήμερα, Πέμπτη, θα οδηγηθεί στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, ενώπιον ανακριτή.

Η ουσία που οδήγησε στη λύση του μυστηρίου

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τον εντοπισμό στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μιας ουσίας, που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης ήταν εκείνα που οδήγησαν στο ένταλμα σύλληψης της μητέρας. Επιπλέον, καθοριστικές ήταν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που παρακολουθούσαν την 9χρονη και μίλησαν για την περιέργη συμπεριφορά της μητέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με άνδρες της Ασφάλειας να οδηγούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην προϊσταμένη, για περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδήγηθηκε πρώτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Σημειώνεται πως η δικογραφία αφορά μόνο στην Τζωρτζίνα και όχι και στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Με καταιγιστικό ρυθμό εξελίσσεται στη συνέχεια η υπόθεση, καθώς ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, κατά της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου. Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με τη δικονομία εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης. Η δίωξη αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται. Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Μια ουσία, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα, φαίνεται πως «πρόδωσε» τη μητέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν οι γιατροί και είπαν ότι δε χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία. Ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή, με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». Μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας που ασκήθηκε κατά της μητέρας της, νέα διάσταση λαμβάνει πλέον η έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, τη Μαλένα και την Ίριδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο, ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών – της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλίο του 2019 και της 7 μηνών Ίριδας το Μάρτιο του 2021- να έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τη χορήγηση κεταμίνης. Μερικά ιατροδικαστικά ευρήματα ταιριάζουν με αυτά της Τζωρτζίνας.

https://www.megatv.com/2022/03/31/patra-pos-ksekleidose-i-ypothesi-pou-sygklonizei-to-panellinio/

Πηγές

φωτογραφια αρχειου
Πήγαινε στην κορυφή