Μήνυμα Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών:

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί διπλή γιορτή για την πατρίδα μας. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και για τον Ελληνισμό. Το διττό νόημά της υπενθυμίζει και αναδεικνύει την αξία των μεγάλων ιδανικών. Ο αγώνας που έδωσαν οι πρόγονοί μας ξεκίνησε από τον πόθο της απελευθέρωσης, από επιθυμία για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ειρήνη. Για μια νέα αρχή που σηματοδότησε την ύπαρξη του νέου Ελληνικού κράτους, αλλά και τη νέα κατεύθυνση που πήρε όλη η Ευρώπη.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάστηκε κάποιοι άνθρωποι να ξεπεράσουν κάθε φόβο και κάθε δισταγμό. Προτίμησαν μια ώρα ζωής ελεύθερης, παρά να συνεχίσουν να ζουν σκλάβοι και υπόδουλοι για μια ολόκληρη ζωή. Με τον αγώνα και τη θυσία τους χαρακτήρισαν το πνεύμα της εποχής και μεταλαμπάδευσαν την αξία των ιδεών που πρέπει να διέπουν κάθε σύγχρονο κράτος.
Πέρυσι, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, γυρίσαμε πίσω στο χρόνο και αναθερμάναμε τα διδάγματα όσων πρέσβευαν οι ήρωες του ’21. Αυτή η διαχρονικότητα που αναζητούσαμε, αναδεικνύεται και σήμερα όπου το μαύρο πέπλο του πολέμου απέδειξε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία είναι διαρκής και διαχρονικός.
Η χώρα μας ποτέ δεν σταμάτησε να είναι υπέρμαχος αυτών των ιδανικών και να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την προάσπισή τους. Αυτό παραμένει το καθήκον μας. Η φετινή επέτειος και το μήνυμα του Ευαγγελισμού ας αποτελέσει και πάλι έμπνευση στην κοινή προσπάθεια για να εδραιωθούν οι πανανθρώπινες αξίες. Ευχή όλων μας η ειρήνη να κυριαρχήσει.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Χρόνια πολλά Αχαρνές!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή