ΕΛΤΑ: Χάκερς επιτέθηκαν στο σύστημα & ζητούν λύτρα για να επανέλθει η λειτουργία

ΕΛΛΑΔΑ
ΕΛΤΑ: Χάκερς επιτέθηκαν στο σύστημα & ζητούν λύτρα για να επανέλθει η λειτουργία

Κοινωνια Ωρα Mega :

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ το πρωί της Δευτέρας λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η κυβερνοεπίθεση έγινε στα πληροφοριακά τους συστήματα, ωστόσο μετά την άμεση αντίδραση και τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, περιορίστηκε και απετράπη η επέκταση της επίθεσης, με τις υπηρεσίες να επανέρχονται γρήγορα σε λειτουργία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του CSI INSTITUTE, εξήγησε πώς γίνεται μια κυβερνοεπίθεση.

«Αυτήν την στιγμή έχει γίνει διασπορά ενός κακόβουλου λογισμικού που έχει μολύνει το κεντρικό σύστημα. Έχει κρυπτογραφήσει αρχεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν όλες οι λειτουργίες». Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου δεν είναι γνωστό ακόμη αν κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών των ΕΛΤΑ, καθώς θα πρέπει να «ελεγχθούν όλα για να δούμε πόσο βαθιά έχει φτάσει ο κυβερνοαπατεώνας». «Όταν γίνονται τέτοιου είδους χτυπήματα, μετά οι απατεώνες ζητούν λύτρα για να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία». Σημειώνεται ότι η μόλυνση του κεντρικού συστήματος των ΕΛΤΑ μπορεί να έχει γίνει από ένα απλό email, με την ΕΥΠ να αναζητά την ταυτότητα των δραστών.

https://www.megatv.com/2022/03/24/elta-xakers-epitethikan-sto-systima-zitoun-lytra-gia-na-epanelthei-i-leitourgia/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή