Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Γαλάτσι για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Γαλάτσι για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Παλαιό Τέρμα Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκε συμβολική συγκέντρωση από τους φορείς της πόλης μας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικές συγκρούσεις.

«Δεν μπορούμε ως φορείς και ως άνθρωποι χωριστά ο καθένας μας, να μην καταγγείλουμε τον πόλεμο, να αποσιωπήσουμε τον κίνδυνο του πολέμου και στη χώρα μας, να μην εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς που βιώνουν πολέμους και να παρακολουθούμε παθητικά όσα εγκληματικά διαδραματίζονται. Το κοινό ζητούμενο ήταν, είναι και θα είναι η Παγκόσμια Ειρήνη» δήλωναν με πανώ και συνθήματα.
Για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που αποτέλεσε αρχική πρωτοβουλία του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου και όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 20 φορείς, ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος της ΟΓΕ), της Επιτροπής Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Γαλατσίου και της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου. Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι τοπικοί Σύλογοι Πελοποννησίων, Θεσσαλών, Ρουμελιωτών, Επτανησίων, Άνω Γαλατσίου – Στέγη του Εφήβου, «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής», Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου, Αθλητικός Σύλλογος Ένωσης Γαλατσίου, Γυμναστικός Σύλλογος «Γυμνάσιον», Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (παράρτημα Γαλατσίου), Γείτονες Γαλατσίου – Ομάδα οικολογίας & αλληλεγγύης, Αμπάριζα – Πολιτιστικός & Κοινωνικός χώρος, Σωματείο Παραδοσιακών Χορών Άσκαυλος, Χορευτικό εργαστήρι «Χοροπατήματα», Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου, Αθλητικός Όμιλος Καράτε Shotokan, Φιλύρα Κέντρο δια βίου ανάπτυξης κ.ά.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων Β. Δερεδίνης, Ι. Κορρές, Κ. Μπάστας,, Κ. Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη, Α. Σαπουνά, Σ. Παναγιώτου, Γρ. Χαραλαμπίδης, Ν. Χωριανόπουλος καθώς και αρκετοί ενεργοί πολίτες.

Στη συγκέντρωση έγιναν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των μαζικών φορέων και συλλόγων που συμμετείχαν και ακολούθησε ειρηνική πορεία στη Λ. Βεΐκου «με στόχο να γίνει γνωστή η συγκέντρωση σε όλους τους κατοίκους και με βασικό σύνθημα ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΜΟΝΟ ΕΙΡΗΝΗ».
«Το Γαλάτσι ενωμένο καταδικάζει απερίφραστα όσους ξεκινούν πολέμους, για να εξυπηρετούν άμεσα ή έμμεσα τα συμφέροντά τους, αφανίζοντας τους λαούς και στέλνει δυνατό μήνυμα για Παγκόσμια Ειρήνη, γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
»Η συμβολική αυτή συγκέντρωση ας είναι η αρχή για ουσιαστικότερες κοινές δράσεις όλων, με μία «ενωμένη» φωνή, για Παγκόσμια Ειρήνη, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα σε όσους αποφασίζουν για εμάς ότι δεν θέλουμε καμία είδους εμπλοκή σε πολεμικές συγκρούσεις» δήλωσαν στον «Παλμό» οι διοργανωτές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή