Κίνημα Αλλαγής: Στο πλευρό των αρτοποιών, ενάντια στο κύμα της ακρίβειας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Αλλαγής: Στο πλευρό των αρτοποιών, ενάντια στο κύμα της ακρίβειας

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής:

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της Βουλής, πραγματοποίησε κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλη Κατρίνη, τη Γραμματέα της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, τον Βουλευτή Απόστολο Πάνα και τον Διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Γλαβίνα, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός κλάδος της βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις αυξήσεις των αλεύρων από το καλοκαίρι του 2021 και το διπλασιασμό της τιμή τους, την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που καθιστά αδύνατη την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων, με συνέπεια την μη δυνατότητα στήριξης του καταναλωτή καθώς και την έλλειψη κρατικής επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, όλα τα παραπάνω έχουν επίπτωση στον τζίρο των περασμένων μηνών που αγγίζει το 20%. Πολλοί, μάλιστα, επιχειρηματίες σκέφτονται ακόμα και την αναστολή της λειτουργείας των επιχειρήσεων τους, διότι αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Άξιο λόγου είναι, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα, αρκετοί επιχειρηματίες, προκειμένου να έχουν μια σχετική ρευστότητα για να μη βάλουν λουκέτο, δε μπορούν να καλύψουν υποχρεώσεις τους στο κράτος (απόδοση ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.).

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αφού άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, τόνισαν ότι στηρίζουν τις διεκδικήσεις τους για επιδότηση στην ηλεκτρική ενέργεια, τη μείωση του ΕΦΚ και τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα άρτου και αρτοσκευασμάτων, μέτρα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δέσμη των τεκμηριωμένων και κοστολογημένων παρεμβάσεων που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένως έχει προτείνει για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας.

Πήγαινε στην κορυφή