Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια της Έλσας Παπαδημητρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια της Έλσας Παπαδημητρίου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη την Έλσα Παπαδημητρίου, μια φιλελεύθερη πολιτικό με πλούσια επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική διαδρομή, η οποία εξέφρασε με συνέπεια και σθένος προοδευτικές θέσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1942 και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Berkeley και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου, όπου και διετέλεσε επιμελήτρια. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων αρχικά στις Η.Π.Α. και κατόπιν στην Ιταλία και την Ελλάδα έως το 1989, οπότε και ασχολήθηκε με την πολιτική, αρχικά ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (1990-1992), και στη συνέχεια ως Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. (1992-1993).

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία για έξι κοινοβουλευτικές θητείες (εκλογές του 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής (2007-2009), ενώ το διάστημα 2009 -2011 ήταν ανεξάρτητη βουλευτής. Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της πολιτικής για τη μετανάστευση.

Ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη (Ο.Η.Ε., Παλαιστίνη – Ισραήλ, Ιράκ, Τουρκία, κ.α.), για θέματα ισότητας, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Διετέλεσε, επίσης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 2004-2007, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και, από το 2007, Επίτιμο δια Βίου Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Η Έλσα Παπαδημητρίου θα παραμείνει στη μνήμη μας ως υπόδειγμα κεντρώας και μετριοπαθούς πολιτικού, που υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με θάρρος και ειλικρίνεια. Στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή