Δήμος Μαρκόπουλου – Μεσογαίας : Παροχή δωρεάν εξετάσεων ψηφιακής μαστογραφίας σε ευάλωτες οικονομικά γυναίκες

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου:

Αγαπητές Συμπολίτισσες,
Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών πρόληψης και προαγωγής υγείας, ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στη δράση δωρεάν ψηφιακών Εξετάσεων Μαστογραφίας στο Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια), σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι».
Οι εξετάσεις αυτές, αφορούν τις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου μας και η αρχική ημερομηνία υλοποίησης της δράσης θα είναι η 31η Μαρτίου 2022. Οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν, θα είναι δικαιούχοι των Δομών αντιμετώπισης της Φτώχειας και θα επιλεχθούν – ενημερωθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Σημειώνεται, ότι τη μεταφορά των γυναικών στο Κέντρο Μαστού, θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο Δήμος Μαρκοπούλου, με λεωφορείο που θα διατεθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.
Στόχος μας είναι πάντα η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών μας, όσον αφορά την ανάγκη φροντίδας της υγείας τους, μέσω του σημαντικού όπλου που όλοι έχουμε στα χέρια μας και ονομάζεται πρόληψη!

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή