Εστίες μόλυνσης, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Εστίες μόλυνσης, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Τα δύο σημεία στην πόλη μας που θα αναφέρω πιο κάτω και τα οποία εκτός από την αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζουν είναι και εστίες μόλυνσης, μας τα έχουν επισημάνει πολλοί αναγνώστες μας.

Το ένα είναι το κλειστό περίπτερο στη μικρή πλατεία στη συμβολή των οδών Ι. Φωκά και Ναρκίσσου, στην πιάτσα των ταξί, και το άλλο είναι στην πρασιά στη Λ. Βεΐκου 83 & Πάρνωνος.

Το περίπτερο, αν δεν κάνω λάθος, παραμένει κλειστό πάνω από 3 χρόνια και όπως βλέπετε στη φωτογραφία είναι σε πλήρη αποσύνθεση. Αποκρουστική εικόνα και εστία μόλυνσης. Υπαίθρια τουαλέτα των οδηγών ταξί έχει γίνει. Καιρός είναι να ξηλωθεί για να ομορφύνει και λίγο η πλατεία.
Το άλλο σημείο, στην πρασιά της Λ. Βεΐκου 83, πρέπει να είναι στο σημερινό του χάλι πάνω από 5 χρόνια. Μπορεί η πρασιά θεωρητικά να ανήκει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο Κανονισμός όμως Καθαριότητας του Δήμου ο οποίος έχει ψηφιστεί από το 2005 λέει τα εξής: «Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο ιδιωτικός χώρος είναι ακάθαρτος, αποτελεί εστία μόλυνσης ή προκαλεί δυσοσμία & κινδύνους για την δημόσια υγεία, ο Δήμος, εκτός της επιβολής του σχετικού προστίμου (α/α 27 πίνακα προστίμων), μπορεί μετά από σχετική αυτοψία & προειδοποίηση, να προβεί σε καθαρισμό ιδιωτικών χώρων & να καταλογίσει τη δαπάνη καθαρισμού, που θα προκύπτει κάθε φορά, στους ιδιοκτήτες & λοιπούς υπεύθυνους.»
Και το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται για «Ακάθαρτες ιδιοκτησίες (κατοικημένες ή μη), κοινόχρηστοι χώροι αυτών ή επιχειρήσεων (στοές, πρασιές, αύλιοι χώροι) στεγασμένοι ή μη, ρύπανση πεζοδρομίων, γειτονικών κοινόχρηστων χώρων ή οικοπέδων» ανέρχεται στα 200 €.
Ας ξεκινήσει επιτέλους να εφαρμόζεται ο ψηφισμένος εδώ και 17 χρόνια Κανονισμός Καθαριότητας.
Και επειδή εμείς εδώ τα λέμε όλα και τα γράφουμε όλα, την ώρα που φωτογράφιζα αυτό το χάλι στη Λ. Βεΐκου, συνεργείο του Δήμου Γαλατσίου έπλενε με το πιεστικό μηχάνημα τα πεζοδρόμια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή