Πάλι κατάληψη στο 5ο Γυμνάσιο, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πάλι κατάληψη στο 5ο Γυμνάσιο, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Τρίτη 15/3 και ώρα 8.15 το πρωί, ανεβαίνοντας την οδό Φαύνου και περνώντας έξω από το 5ο Γυμνάσιο, βλέπω την είσοδο του σχολείου αποκλεισμένη με παλέτες, κάδους απορριμμάτων και αναρτημένο πανό με τη λέξη «ΚΑΤΑΛΗΨΗ». Επιστρέφω μετά από 2 ώρες να πληροφορηθώ τους λόγους της κατάληψης αλλά η κατάληψη είχε ήδη λήξει.

Τετάρτη 16/3 και ώρα 8.15 το πρωί, στην είσοδο του ίδιου σχολείου επικρατεί και πάλι το ίδιο σκηνικό. Ζητώ ενημέρωση από τους καταληψίες μαθητές για τους λόγους της κατάληψης και μου αναφέρουν ότι η κατάληψη γίνεται γιατί «δεν τους πηγαίνουν εκδρομή»,«δεν τους συμπεριφέρονται καλά οι καθηγητές (τους αποκαλούν ακόμα και βλάκες)» και «έχουν προβλήματα στις τουαλέτες του σχολείου».
Έξω από το σχολείο ήταν ο διευθυντής του ο οποίος μου ανέφερε τα εξής: «Τα προβλήματα στις τουαλέτες τις οποίες έχουμε επισκευάσει επανειλημμένως, προκαλούνται από τους ίδιους τους μαθητες΄οι οποίοι βάζουν φωτιά ακόμα και στα χαρτιά υγείας. Οι εκδρομές γίνονται κανονικά και ένας άλλος λόγος της κατάληψης, τον οποίο προφανώς δεν σας ανέφεραν οι μαθητές, είναι επειδή ο δήμος δεν έκλεισε τα σχολεία στο Γαλάτσι στον τελευταίο χιονιά». Οι μαθητές μου ανέφεραν ότι η κατάληψη θα λήξει την Παρασκευή 18/3 οπότε και θα συνεδριάσουν πάλι για να λάβουν νέα απόφαση.

Να σημειώσω ότι είναι το μοναδικό σχολείο στο Γαλάτσι σε κατάληψη. Όπως καταλαβαίνετε, οι λόγοι που επικαλούνται οι μαθητές δεν θεωρούνται σοβαροί για να προχωρήσουν σε κατάληψη. Σοβαρό όμως είναι γενικά το θέμα για το 5ο Γυμνάσιο γιατί στο συγκεκριμένο σχολείο και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες συμπεριφορές. Θα πρέπει οι καθηγητές, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου και τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Γαλατσίου να συζητήσουν και να αναζητήσουν τα αίτια της συχνής έκρηξης σ’αυτή τη σχολική κοινότητα.
Αν ασχοληθούν όλοι σοβαρά με το θέμα, πιστεύω ότι θα βρεθούν οι λύσεις.

Πήγαινε στην κορυφή