Υμηττός: Εθελοντική Αναδάσωση στις 20 Μαρτίου 2022

Δήμος Ηλιούπολης:

Υμηττός: Εθελοντική Αναδάσωση στις 20 Μαρτίου 2022
Αποκαθιστούμε την αρχιτεκτονική πρασίνου και τον πνεύμονα οξυγόνου της πόλης

Την πρώτη Εθελοντική Αναδάσωση για το 2022 στοβουνό μας, τον πολύπαθο Υμηττό, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στις 10:00, με σημείο συνάντησηςτο τέρμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στο Πυροφυλάκιο Εθελοντών Δασοπροστασίας.

Στην εθελοντική δράση συμμετέχουν η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, η Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης, το Σύστημα Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τα Δημοτικά Σχολεία 5ο, 8ο, 17ο και 20ο, τα Γυμνάσια 1ο και 7ο, τα Λύκεια 1ο και 3ο τα Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών Μ. Ανδρουλάκης και το Περιφερειακό Τμήμα Ηλιούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η αναδάσωση πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη και επίβλεψη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και σε συνεργασία με την «We4All», η οποία θα συμβάλλει με την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης και τημέριμνατακτικού ποτίσματοςσε ορίζοντα 4 χρόνων,μέχρι να δυναμώσουντα δένδρα και να μη χρειάζονται υποβοήθηση.

Συγκεκριμένα, σε έκταση τεσσάρων περίπου στρεμμάτων θα φυτευθούνκαταρχάς περί τα 500 φυτά και δέντρα, βιολογικά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον του Υμηττού, κυπαρίσσια, πικροδάφνες και σπάρτα, με στόχο τη φυσική αναγέννηση στο διηνεκές.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συνεπής στηνπεριβαλλοντική του πολιτική, θα συνεχίσει σύντομα με νέες δράσεις σε συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, με αφαίρεση και αντικατάσταση φυτών και δένδρων από προηγούμενες φυτεύσεις που δεναναπτύχθηκαν και με νέες φυτεύσεις με στόχο την ενίσχυση της βλάστησης και την αναγέννηση του μεγάλου πνεύμονα οξυγόνου της πόλης, την αποκατάσταση της φυσικής αρχιτεκτονικής πρασίνου του τοπίου και τη φυσική αντιπλημμυρική οχύρωση, που προσφέρει στην πόλη η δυναμική βλάστηση.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή