«ΟΧΙ στον πόλεμο» λέει ο Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου – Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 17/3

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«ΟΧΙ στον πόλεμο» λέει ο Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου – Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 17/3

Ανακοίνωση Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου:

ΟΧΙ στον πόλεμο – ΝΑΙ στην παγκόσμια ειρήνη
OXI στην εμπλοκή της χώρας μας με οποιονδήποτε τρόπο σε πολεμικές συγκρούσεις – ΝΑΙ στην ανθρωπιστική βοήθεια και αλληλεγγύη
ΝΑΙ στην ενίσχυση του πολιτισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών – ΟΧΙ στην ακύρωσή τους και στην αντιρωσική υστερία. Η τέχνη ενώνει τους λαούς! Δεν τους διχάζει!

Στο όνομα της δημοκρατίας, της πάταξης της τρομοκρατίας, της διαφύλαξης των συνόρων και των δήθεν κρυμμένων πυρηνικών έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες δολοφονικές εισβολές σε όλο τον κόσμο και διαμελισμό χωρών με εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Κύπρο, τη Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία… Και τώρα θύμα είναι η Ουκρανία.
Η αλήθεια βέβαια κρύβεται έξω από τα προσχήματα. Κρύβεται στις αντιθέσεις των μεγάλων δυνάμεων και στην αδηφαγία τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο και απόκτηση μεγαλύτερου κομματιού του παγκόσμιου πλούτου.
Σε όλη αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, οι λαοί βρίσκονται κάθε χρόνο σε δεινότερη κατάσταση. Απώλεια ανθρώπινων ψυχών, απώλεια αμάχων, προσφυγιά, οικονομικές κρίσεις, συνεχής λιτότητα.
Σήμερα, ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία για τον έλεγχο του πλούτου της περιοχής, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια Ειρήνη.
Οι σπαρακτικές εικόνες μικρών παιδιών στην Ουκρανία με τον φόβο να είναι ζωγραφισμένος στα μάτια τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Δεν μπορούμε σαν φορείς και σαν άνθρωποι χωριστά ο καθένας μας, να μην καταγγείλουμε τον πόλεμο, να αποσιωπήσουμε τον κίνδυνο του πολέμου και στη χώρα μας και να παρακολουθούμε παθητικά όσα εγκληματικά βιώνουμε.
Οι μόνοι χαμένοι σε κάθε πόλεμο είναι οι λαοί. Είτε επιτιθέμενοι είτε αμυνόμενοι.. Το ζήτημα δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε όσους χρησιμοποιούν τη βία των όπλων για να κυριαρχήσουν και σε όσους τους εξωθούν σε αυτό. Το ζήτημα είναι να καταδικαστούν απερίφραστα όσοι ξεκινούν πολέμους άμεσα ή έμμεσα για τα συμφέροντά τους και αφανίζουν τους λαούς.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Καλούμε όλους τους συλλόγους, φορείς, κινήσεις, παρατάξεις, τον κάθε πολίτη της πόλης μας σε συμβολική συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 17/3/2022 και ώρα 18.30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πρωτοπαπαδάκη & Αγ. Γλυκερίας) να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Να απαιτήσουμε Ειρήνη σε όλον τον κόσμο. Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή