Ο απλωμένος τραχανάς, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ο απλωμένος τραχανάς, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Πριν λίγες ημέρες έγραφα για τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν έχουμε τίποτα χειρότερα, το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν το φετινό φθινόπωρο. Θα μου πείτε πόσο χειρότερα από έναν πόλεμο μπορούν να γίνουν τα πράγματα; Κι όμως μπορούν να γίνουν διότι δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιά θα είναι η εξέλιξη του πολέμου, πότε θα σταματήσει και με ποιούς όρους. Μακάρι οι επαφές και οι συνομιλίες μεταξύ των εισβολέων Ρώσων και των αμυνόμενων Ουκρανών να έχουν αίσιο τέλος για να σταματήσουν επιτέλους να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφεται μια χώρα.

Εκτός όμως από τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες όπως είπαμε μπορεί να διεξαχθούν το φθινόπωρο, τον Οκτώβριο του 2023, δηλαδή σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, θα διεξαχθούν και οι δημοτικές εκλογές. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην πόλη μας δεν έχουν εκδηλωθεί καινούργιες υποψηφιότητες ούτε νέοι συνδυασμοί. Αυτό που μπορώ να εκτιμήσω σήμερα είναι ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα λάβουν μέρος οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς που είχαν λάβει μέρος και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Ως προς το συνδυασμό του Δημάρχου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του με νέους παίκτες. Ο κορμός βέβαια θα αποτελείται από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, κάποιους παλιούς υποψηφίους που δεν ευτύχησαν να εκλεγούν αλλά θα μπουν και φρέσκα πρόσωπα. Ο απολογισμός της δεύτερης θητείας του Γιώργου Μαρκόπουλου στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου θα γίνει προφανώς αργότερα, φτάνοντας προς τον Οκτώβριο του 2023. Αυτό που μπορώ να πω εγώ αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Δήμαρχος έχει …απλώσει πολύ τραχανά και για να κερδίσει και τρίτη θητεία στον Δήμο θα πρέπει να αρχίσει, κάποια στιγμή, να μαζεύει τον απλωμένο τραχανά.
Πρώτο πιάτο η κεντρική πλατεία, ακολουθούν οι δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί, η Ζαΐρα, η ανακατασκευή του παλιού Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άλσος Βέικου, η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού, το Παλαί και κάποια άλλα πραγματάκια. Νέα έχω να σας δώσω μόνο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην οδό Μεσσηνίας και την οδό Παπαφλέσσα, οι οικοδομικές άδειες των οποίων έχουν εκδοθεί και μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τους αναδόχους των έργων.
Η υπόθεση Ζαΐρα προχωρά. Η ΜΟΔ αφού ολοκλήρωσε τη μελέτη, την έστειλε στον Δήμο και μάλλον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισαχθεί προς συζήτηση.
Τα άλλα θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Κλείνοντας αυτό το οποίο θα πω σε εκείνους που έχουν πάρει απόφαση να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, είναι ότι θα πρέπει να υπολογίζουν πως ο πολιτικός χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Αν μάλιστα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι, ο πολιτικός χρόνος είναι ακόμα μικρότερος. Αν θέλουν, λοιπόν, να έχει ευτυχή κατάληξη η υποψηφιότητά τους θα πρέπει να βιαστούν.
Αυτά για σήμερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή