Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής το νέο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Περιφέρεια Αττικής για το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης:

Γ. Πατούλης: «Θα συμβάλλουμε έμπρακτα προκειμένου αυτός ο ιστορικός αθλητικός όμιλος και η Βουλιαγμένη να αποκτήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο, υψηλών προδιαγραφών»

Τη βούλησή του να συμβάλλει έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Πρόεδρο του Ομίλου Σ. Λαζάρου-Τίγκα, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης το μέλος του ΔΣ του Ομίλου Ρ. Βελώνιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης μελετών του έργου Φ. Καραγιάννης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκαν στον Περιφερειάρχη οι μελέτες που έχουν ήδη εκπονηθεί για το έργο από τον Όμιλο και είναι σε ώριμη φάση και συμφωνήθηκε να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίας της Περιφέρειας προς έγκριση, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ειδικότερα τα έργα προβλέπουν την ανακαίνιση, τη στατική αποκατάσταση της κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας), τη βελτίωση των βοηθητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των εξεδρών, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να αποδοθεί στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης μια σύγχρονη, ασφαλής, λειτουργική και φιλική προς το περιβάλλον αθλητική υποδομή.

Σύμφωνα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στον κ. Πατούλη, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα εναρμονίζονται πλήρως με τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, καθώς και με τον περιβάλλοντα φυσικό χώρο, αναδεικνύοντας το διαχρονικό ρόλο των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ως εμβληματικού τοπόσημου της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου της Αττικής.
Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σ. Λαζάρου-Τίγκα ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη βούλησή του να συνδράμει σ΄ένα σημαντικό έργο το οποίο, όπως ανέφερε, θα συμβάλλει στη χωρική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά: «Η στήριξη του μαζικού αθλητισμού είναι στις προτεραιότητές μας και σ΄αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε όλη την Αττική. Προς αυτή την κατεύθυνση και η βούλησή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα προκειμένου αυτός ο ιστορικός αθλητικός όμιλος και η Βουλιαγμένη να αποκτήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή