Περιφέρεια Αττικής: Ξεπέρασαν τις 66.500 τα δωρεάν rapid test που έχουν διενεργηθεί από το Μάρτιο του 2021 έως σήμερα

ΥΓΕΙΑ
Περιφέρεια Αττικής: Ξεπέρασαν τις 66.500 τα δωρεάν rapid test που έχουν διενεργηθεί από το Μάρτιο του 2021 έως σήμερα

Ξεπέρασαν τις 66.500 τα δωρεάν rapid test που έχουν διενεργηθεί από το Μάρτιο του 2021 έως σήμερα, στο πλαίσιο της σχετικής Δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Η δράση συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα σε επιλεγμένα σημεία και δομές των δήμων της Αττικής

Γ. Πατούλης: «Με συνέπεια στηρίζουμε τις προληπτικές δράσεις με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών»

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των πολιτών για δωρεάν rapid test, στο πλαίσιο της Δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την περίοδο 3/3/21 έως και 4/3/22 έχουν διενεργηθεί συνολικά 66.872 rapid test σε όλη την Αττική, από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Επισημαίνεται ότι από την αρχή του 2022 έως και τις 4/3/22 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 14.893 rapid test, ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 28/2/22 έως και 4/3/22 τα δωρεάν rapid test έφθασαν τα 1.416.

Οι δήμοι στους οποίους πραγματοποιήθηκαν δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι κατά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής: Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω και Βύρωνα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Με συνέπεια στηρίζουμε τις προληπτικές δράσεις με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι ορατά και η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη. Σε συνεργασία με τους Δήμους συνεχίζουμε τους εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους για Covid μέχρι την οριστική νίκη μας απέναντι στην πανδημία».

Οι δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα ως εξής:

Τρίτη 8/3

Δράση σε Δήμους για συγκέντρωση και διαχωρισμό τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης προς το λαό της Ουκρανίας

Τετάρτη 9/3

-Δωρεάν rapid test στον Δήμο Καισαριανής, Αίθουσα Δημαρχείου, Βρυούλων 125 & Κλαζομενών, Καισαριανή, 9:30-15:00
-«Άσυλο Ανιάτων», Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα

Πέμπτη 10/3

-Δωρεάν rapid test στο Δήμο Μεταμόρφωσης, Πλατεία του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, απέναντι από το Δημαρχείο της Μεταμόρφωσης (Ι. Ράλλη), Μεταμόρφωση, 9:30-15:00
– Σε ΜΦΗ στον Άγιο Δημήτριο

Παρασκευή 11/3

-Δωρεάν rapid test στο Δήμο Αιγάλεω, Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου), Αιγάλεω, 9:30-15:00
-Γηροκομείο Αθηνών, Λεωφ. Κηφισίας 137, Αθήνα

Συντονιστής της Δράσης είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ενώ τους ελέγχους επιβλέπει ο κ. Γιώργος Στεφανάκος Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Επισημαίνεται, ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

Οι δήμοι στους οποίους διενεργήθηκαν δωρεάν rapid test από την αρχή της σχετικής Δράσης είναι συνολικά οι εξής: Περάματος, Μοσχάτου-Ταύρου, Σαλαμίνας, Καισαριανής, Χολαργού, Περιστερίου, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης, Ωρωπού, Πετρούπολης, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Αχαρνών, Πεύκης- Λυκόβρυσης, Ελευσίνας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Μάνδρας, Ραφήνας-Πικερμίου, Ασπροπύργου, Χαλανδρίου, Αιγάλεω, Πεντέλης, Κορυδαλλού, Γαλατσίου, Κηφισιάς, Ζωγράφου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Αίγινας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Δάφνης-Υμηττού, Παπάγου-Χολαργού, Παλαιού Φαλήρου, Κρωπίας, Μεγαρέων, Ηλιούπολης, Πόρου, Ύδρας, Αγκιστρίου, Πειραιά, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Αθηναίων και Βύρωνα. Παράλληλα, εκτός από τους Δήμους το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής διενήργησε rapid test σε ουκρανούς πρόσφυγες, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και σε Ιδρύματα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή