Τάσος Γαϊτάνης: Η Ελλάδα είναι με το Δίκαιο και μόνο με το Δίκαιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Η Ελλάδα είναι με το Δίκαιο και μόνο με το Δίκαιο

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1.

:
Για την υποχρέωση της χώρας μας από την ιστορία της, το παρελθόν της και τα δικά της βιώματα να ταχθεί υπέρ του δικαίου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ουκρανική κρίση αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Χ. Βίδου και Κ. Παπαχλιμίντζο.

«Η επίθεση της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας αντιβαίνει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και στρέφεται κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας μιας χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η Ελλάδα είναι αντίθετη, όχι μόνο γιατί αυτό υπαγορεύουν τα ιστορικά μας βιώματα, αλλά και γιατί θα πρέπει εμπράκτως να δείξουμε ότι είμαστε απέναντι σε όλες τις λογικές αναθεωρητισμού. Αναφορικά με τη βοήθεια που παρέχουμε στην Ουκρανία συμπλήρωσε ότι «αν ο μη γένοιτο, χρειαστούμε κι εμείς τη βοήθεια των εταίρων μας, θα θέλουμε να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο για εμάς».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ενώ στα λόγια είναι υπέρ της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, δεν ψήφισαν την Ελληνογαλλική Συμφωνία που είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα στα ανωτέρω πρόσθεσε πως στη συντονισμένη προσπάθεια της Ελλάδας να ενισχυθεί στρατιωτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί απόψεις του τύπου «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο κ. Γαϊτάνης κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ένα στόχο, να αναδείξει την ξεκάθαρη θέση της στο Ουκρανικό ζήτημα και να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα. «Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση αξιακά, πολιτιστικά, οικονομικά και θα πρέπει να το επιδεικνύουμε και με τις πράξεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πήγαινε στην κορυφή