Αγοράζει το πρώην ΙΚΑ ο Δήμος Ελευσίνας για τη στέγαση των υπηρεσιών του

Δήμος Ελευσίνας
Αγοράζει το πρώην ΙΚΑ ο Δήμος Ελευσίνας για τη στέγαση των υπηρεσιών του

Ανακοίνωση Δήμου Ελεύσινας:

Μετά από 10 και πλέον έτη μπαίνει τέλος στην επιβάρυνση από μισθώσεις ακινήτων
Στην αγορά του πρώην ΙΚΑ (Κοντούλη & Δραγούμη) προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας.
Το εν λόγω κτήριο αναμένεται να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου μας, για τις οποίες μέχρι και σήμερα επιβαρύνεται με ενοίκια.
Η θέση του συγκεκριμένου κτηρίου είναι ιδιαίτερα προνομιακή, δεδομένης της γειτνίασής του με το Πολιτιστικό Κέντρο Κανελλόπουλος, το νεοαποκτηθέν κτήριο πλησίον αυτού, το Παλαιό Ελαιουργείο και φυσικά, το παραλιακό μέτωπο.
Η στρατηγική απόκτησης υποδομών από τη Δημοτική Αρχή, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο, όχι μόνο της παρακαταθήκης από τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αλλά και στη συνολικότερη προσπάθεια ανάπτυξης των υποδομών του Δήμου μας, με σκοπό την απομείωση του κόστους από τα μηνιαία μισθώματα.
Αξίζει να αναφερθεί, πως μετά τον “Καλλικράτη”, ο Δήμος Ελευσίνας κλήθηκε να στεγάσει ακόμη περισσότερες υπηρεσίες, ενώ συνεχώς προκύπτουν και νέες ανάγκες, με αποτέλεσμα αυτές να καλύπτονται μέχρι και σήμερα, μέσω μισθώσεων.
Για την αγορά του ακινήτου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: “Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια στο κομμάτι των υποδομών, τόσο για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, όσο και για τις πάγιες ανάγκες του Δήμου μας, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν με μισθωμένα κτήρια, γεγονός ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Δήμο, αφού τα τελευταία 10 και πλέον έτη, δεν υπήρξε μέριμνα για αγορά ακινήτων. Η προνομιακή θέση του συγκεκριμένου κτηρίου, στο παραλιακό μέτωπο έρχεται να προστεθεί στη συνολικότερη εικόνα αναβάθμισης που επιθυμούμε για την περιοχή, η οποία και θέλουμε να αποκτήσει ζωντάνια και να δημιουργήσει μία νέα κοιτίδα πολιτισμού, δεδομένων και των πολιτιστικών χώρων που βρίσκονται στην Κάτω Ελευσίνα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή