2 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Δήμος Μοσχάτου
2 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Παράδοση 2 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου:

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής:

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια, ώστε κάθε σημείο της Αττικής μας να αποκτήσει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο και να γίνει η ανακύκλωση συνείδηση και τρόπος ζωής»

Με την παράδοση στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, 2 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 499 καφέ κάδων, συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.
Τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.
Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου. Στη διαδικασία παράδοσης παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μοσχάτου – Ταύρου Θ. Ντερέκας, Β. Γρούμπας, Γ. Φελλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Μελίστας και ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Α. Μπούτσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε:
«Η προάσπιση του περιβάλλοντος και η δημιουργία μιας «πράσινης» συμμαχίας για την προστασία του αποτελεί για την Περιφέρεια Αττικής στρατηγική επιλογή. Προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρώντας την «ανακύκλωση» ως το μέσο που θα προσδώσει σε κάθε γωνιά της Αττικής μας θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για σύγχρονη και σωστή διαχείριση των αποβλήτων. Η δημοτική Αρχή υπό τον Ανδρέα Ευθυμίου αποδεικνύει ότι είναι συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς, ως Περιφέρεια, στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια, ώστε η ανακύκλωση να γίνει «τρόπος ζωής» αλλά και συνείδηση σε όλους τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ως δήμος ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της ανακύκλωσης. Σε αυτή μας την προσπάθεια η Περιφέρεια είναι αρωγός μας μέσα από μια άριστη και ουσιαστική συνεργασία. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και την πραγματική στήριξή του και σε άλλα ζητήματα και έργα που αφορούν τον δήμο μας. Να ευχαριστήσω τους δημότες για την ανταπόκριση που δείχνουν, όπως επίσης την υπηρεσία καθαριότητας, την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Νάνου, ιδιαίτερα όμως τον αντιδήμαρχο τον κύριο Ντερέκα που έχει αναλάβει αυτό το φορτίο έτσι ώστε να ανταποκριθεί η πόλη μας σε θέματα κυκλικής οικονομίας και νομίζω ότι αυτό το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων θα το επεκτείνουμε και θα συνεχιστεί με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Για μία ακόμα φορά ευχαριστώ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή