Σύσταση ειδικής ομάδας δασικών επιχειρήσεων στην Ελευσίνα

Δήμος Ελευσίνας
Σύσταση ειδικής ομάδας δασικών επιχειρήσεων στην Ελευσίνα

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Τη σύσταση Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων που θα υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα και την πρόσληψη “δασοκομάντος” προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας “Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση”.
Ανάμεσα στις 6 πόλεις, στις οποίες θα συσταθούν οι εν λόγω μονάδες, βρίσκεται και η Ελευσίνα.
Αποστολή:
Στις ΕΜΟΔΕ θα προσληφθούν άτομα νεαρής ηλικίας,πυροσβέστες δασικών επιχειρήσεων, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό και η θητεία τους θα είναι επταετής.
Αποστολή των «δασοκομάντος», οι οποίοι θα είναι έτοιμοι στα μέσα Ιουνίου, θα είναι η συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η υποστήριξη στη διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και η χρήση ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, καθώς επίσης και η συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.
Οι δασοκομάντος θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τα δασαρχεία και με την επιστημονική υποστήριξη των δασολόγων ενώ δεν θα ενεργούν μόνο την ώρα της κρίσης.
Πρόκειται για ένα σώμα που κατά βάση θα είναι αερομεταφερόμενο, σε διαρκή κίνηση, το οποίο όμως θα ενεργεί όλο το χρόνο και όχι μόνο την περίοδο του καλοκαιριού.
Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: “Η σύσταση της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων στην πόλη μας θα θωρακίσει ολόκληρη τη Δυτική Αττική και θα συμβάλλει ενισχυτικά σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών, που κατά το παρελθόν έπληξαν ανεπανόρθωτα και όμορους Δήμους. Σε συνεργασία και με το Πυροσβεστικό Σώμα, η ετοιμότητα και διαχείριση τέτοιων φαινομένων θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, ώστε να μη ζήσουμε ξανά θλιβερές καταστάσεις”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή