Το δικαίωμα στο λάθος, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Το δικαίωμα στο λάθος, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/1/2022 πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση για αλλαγή τραπεζικού φορέα στη σύναψη δανείου για την αγορά ακινήτων στο Π. Τέρμα με σκοπό τη δημιουργία πλατείας. Για το θέμα υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ του «Παλμού» στο φύλλο της 4ης/2/2022 με τις θέσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Δύο μέρες μετά τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη «Γαλάτσι από Κοινού» μας έστειλε για το ίδιο θέμα δελτίο Τύπου, το οποίο και αναρτήσαμε στο site της εφημερίδας. Από λάθος, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, δεν μπήκε ολόκληρος ο τίτλος του δελτίου Τύπου. Όσοι ασχολούνται με τα social media θα γνωρίζουν ότι αυτό που έχει επικρατήσει – πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου – είναι η ταχύτητα στην ανάρτητη της είδησης, ποιός δηλαδή θα ανεβάσει πρώτος την είδηση, γι’ αυτό και τα λάθη.
Το λάθος μας αυτό, η επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι από Κοινού» κα Σαπουνά το εξέλαβε ως εσκεμμένη ενέργεια και ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τα εξής:
«Αγαπητέ “ΠΑΛΜΕ”, δεν ήταν αυτή ακριβώς η ανακοίνωσή μας. Έκοψες από τον τίτλο το ασήμαντο “Στην πλατεία λέμε σταθερά ναι”. Έτσι δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις, παίζοντας απροκάλυπτα το προεκλογικό παιχνίδι του Δημάρχου και άντε τώρα να διαβάζει κανείς τα ψιλά γράμματα. Δεν είναι έτσι όμως η αντικειμενική ενημέρωση – το ξέρεις και το ξέρουμε.»

Η απάντηση η δική μας ήρθε από τον δικό μας λογαριασμό στο Facebook και έλεγε τα εξής:
«Αγαπητό «Γαλάτσι από Κοινού»
»Πρώτον θα πρέπει να αποβάλλετε το σύνδρομο καταδίωξης που σας διακατέχει.
»Δεύτερον το δικαίωμα στο λάθος το έχουν όλοι. Το δικό μας λάθος στον τίτλο του δελτίου Τύπου που μας στείλατε, εντοπίστηκε από τον συνάδελφό σας Νίκο Χωριανόπουλο, ο οποίος μας ενημέρωσε την Πέμπτη 03/02 και ώρα 19:00 και μετά από μισή ώρα είχε γίνει η διόρθωση. Αν θέλαμε να παίξουμε και μάλιστα απροκάλυπτα όπως λέτε, το παιχνίδι του Δημάρχου, δεν θα αναφέραμε στο εκτενές ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του ΠΑΛΜΟΥ τη Παρασκευή 04/02 την θέση σας για την κεντρική πλατεία.
»Σας παραπέμπω στην σελίδα 11 και στην πρώτη στήλη να διαβάσετε τι ακριβώς γράφουμε.
»Και κάτι τελευταίο: τις εντυπώσεις τις δημιουργείτε εσείς για τον λόγο ότι πριν κάνετε την συγκεκριμένη ανάρτηση στο λογαριασμό σας θα έπρεπε, ως οφείλατε, να έχετε επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν το κάνατε όμως γιατί νομίζατε ότι βρήκατε τον εχθρό τον οποίο ψάχνετε εναγωνίως εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς για εσάς εκτεθήκατε και μαζί με σας και κάποιοι φίλοι σας οι οποίοι βιάστηκαν να συμφωνήσουν μαζί σας.»

Στις 20 μέρες που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα δεν σας κρύβω ότι περίμενα κάποιος είτε από την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη είτε από αυτούς οι οποίοι βιάστηκαν να συμφωνήσουν με την ανάρτηση της κας Σαπουνά, να πάρει ένα τηλέφωνο, να στείλει ένα μήνυμα και να μας πει «συγνώμη, κι εμείς λάθος κάναμε». Άδικος κόπος.
Κλείνοντας θέλω να ρωτήσω, χωρίς φυσικά να περιμένω απάντηση, κάποιους οι οποίοι αναφέρθηκαν σε μένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αν με γνωρίζουν και πόσο. Θα τους θυμήσω ότι ο ΠΑΛΜΟΣ κλείνει σε λίγο 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Γαλάτσι. Κι όσο νά ’ναι κάτι έχουμε μάθει κι εμείς όλα αυτά τα χρόνια για πρόσωπα και πράγματα. Γι’ αυτό μην με τσιγκλάτε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή