Επαναλειτουργεί η Δημοτική Συγκοινωνία στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Επαναλειτουργεί η Δημοτική Συγκοινωνία στο Γαλάτσι

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου τα λεωφορεία της Γραμμής 1 της Δημοτικής Συγκοινωνίας Γαλατσίου ξαναβγήκαν στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν δωρεάν τους κατοίκους της πόλης μας στη μετακίνησή τους από το Άνω Γαλάτσι στη Λαμπρινή και τούμπαλιν.

Η δημοτική συγκοινωνία ήταν ένα ακόμα «θύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς είχε προσωρινά ανασταλεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση του Covid-19. Καθώς όμως τα υγειονομικά δεδομένα δείχνουν πως οδηγούμαστε στην ομαλοποίηση της καθημερινότητάς μας και σταδιακά επιστρέφουμε σε αυτό που ονομάζουμε κανονικότητα, επαναλειτουργεί και η δική μας δημοτική συγκοινωνία με τα λεωφορεία της να ξαναβγαίνουν στους δρόμους και τα στενά της πόλης μας. Η πρεμιέρα έγινε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Τα οχήματα της δημοτικής συγκοινωνίας έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο καθαρισμός τους θα επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας του ΕΟΔΥ για τα Μ.Μ.Μ, καθώς οφείλουν να φορούν ατομική μάσκα προστασίας και στους χώρους αναμονής και κατά την είσοδο στα λεωφορεία αλλά και για όλο το χρόνο της παραμονής εντός του οχήματος.
Επίσης, καλούνται οι συνδημότες μας να σεβαστούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να αποφεύγουν τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς όταν εμφανίζουν συμπτώματα που ταιριάζουν με αυτά του COVID-19, όπως πυρετό, βήχα, φαρυγγαλγία, αίσθημα καταβολής κτλ. Δεν ξεχνάμε πως στόχος μας είναι η ασφάλεια και η διαφύλαξη της υγείας των όλων μας.

Ως προς το ωράριο λειτουργίας της, η Δημοτική Συγκοινωνία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 20:00 ενώ τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Τα δρομολόγια είναι καθορισμένα να πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα (7:00, 8:00, 9:00 … έως 20:00) ενώ εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα 213 2055360, 213 2055362, 210 2918120.
Το κυκλικό δρομολόγιο της Γραμμής 1 της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι αυτό:

Πήγαινε στην κορυφή