Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κάλεσμα της Λαϊκής  Επιτροπής Γαλατσίου

Σειρά συνελεύσεων σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα την τελική που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Στόχος των συνελεύσεων ήταν να απευθυνθεί ανοιχτή πρόσκληση για συστράτευση με την Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνωσή του σ’όλους τους χώρους, της δουλειάς, στις γειτονιές, παντού. Ήταν ένα κάλεσμα, ένα «προσκλητήριο λαϊκού αγώνα ενάντια στα όσα σχεδιάζει η εξωτερική και εσωτερική τρόικα».

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκαν τα Καραγιαννέικα στις 14 Οκτωβρίου, την πλατεία Κύπρου στις 15 του μήνα, την πλατεία Ελευθερίας στις 18, τα Περιβόλια στις 22 του μήνα και έκλεισαν, προς το παρόν, τον κύκλο αυτών των ανοιχτών συνελεύσεων με τη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο στις 24 Οκτωβρίου.
Απηύθυναν ένα κάλεσμα προς όλους, εργαζόμενους, ανέργους, απολυμένους, απλήρωτους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, να πλησιάσουν την Λαϊκή Επιτροπή για «να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας, διότι όλα τα ισοπεδώνουν, για να εναντιωθούμε στη φοροληστεία και τα χαράτσια της ΔΕΗ, για να απαλλαγούν οι άνεργοι από τα δημοτικά τέλη και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, για να μην κατασχέσουν τα σπίτια των ανέργων που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου».

Στις συνελεύσεις τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μίλησαν για τις παρεμβάσεις που έχουν κάνει τους πρώτους επτά μήνες «ζωής» αυτού του οργάνου. «Πετύχαμε αποτροπές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου, καταφέραμε την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και παλεύουμε ώστε να απομακρυνθούν και από άλλους ευαίσθητους χώρους, όπως τα σχολεία των παιδιών μας. Έχουμε πολλά ακόμη να καταφέρουμε» τόνισαν.
Λίγες μέρες μετά την τελική συνέλευση, η Λαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε τα εξής:
«Στα πλαίσια της δράσης της η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου σε παρέμβασή της στη ΔΕΗ πέτυχε επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε :

1. Άπορη μακροχρόνια άνεργη, που είχε διακοπή η ηλεκτροδότησή της για πάνω από ένα μήνα.
2. Άνεργη διαζευγμένη μητέρα με τρίμηνη διακοπή παροχής ρεύματος.
»Καλούμε τον Γαλατσιώτικο λαό να πλαισιώσει την Λαϊκή Επιτροπή για να δυναμώσει η πάλη, να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαιοκρατών.
»Όχι στην ισοπέδωση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, όχι στα χαράτσια, την φοροληστεία, τις κατασχέσεις.
»Κανένας μόνος του στην κρίση. Ένας για όλους και όλοι για έναν.»
Τα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου βρίσκονται επί της οδού Αρτέμιδος 8 στο Παλαιό Τέρμα και το τηλέφωνο είναι το 210.2912459 (καθημερινά 10:00 – 13:00 και 18:30 – 21:30).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή