Εντάξεις αναπτυξιακών έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε για τις Αχαρνές ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Δήμος Αχαρνών
Εντάξεις αναπτυξιακών έργων στο πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε για τις Αχαρνές ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών:

«Έργα 32 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αχαρνών θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Την ένταξη προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εμβληματικών έργων για την περιοχή των Αχαρνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στον Δήμο, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.
Στη συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη, εντός του επόμενου διαστήματος, σημαντικών αναπτυξιακών έργων του Δήμου στα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Συγκεκριμένα, μετά την ένταξη της ανακατασκευής του υδρευτικού συστήματος της Βαρυμπόμπης προχωρά μέσα στον Μάρτιο, η ένταξη για χρηματοδότηση της Αστικής Αναζωογόνησης, μιας πρότασης που περιλαμβάνει το Μητροπολιτικό Πάρκο της Λαθέας, έκτασης 32 στρεμμάτων, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει όαση πρασίνου και αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό και θα συγκεντρώνει ποικίλες δραστηριότητες άθλησης και πολιτισμού για τους δημότες καθώς και την ανάπλαση δύο εισόδων της πόλης, των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Φιλαδελφείας.
Παράλληλα, δρομολογείται η ένταξη μιας σειράς έργων όπως ανακύκλωση, συλλογή βιοαποβλήτων, οδοποιία, ηλεκτροκίνηση, smart cities κ.α που έχουν προταθεί από τον Δήμο και συνοδεύονται από ώριμες μελέτες.
Μεταξύ άλλων, οι δύο άντρες συζήτησαν θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον κ. Στ. Πέτσα να αναφέρει ότι γίνονται ενέργειες σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρξει μια έκτακτη χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα των Δήμων, όπως ενέργειες γίνονται και να βρεθεί λύση με το τέλος ταφής των απορριμμάτων.
Στη συνέχεια ο κ. Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αχαρνών ανέβηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και συνομίλησε με επικεφαλής παρατάξεων και τα μέλη της δημοτικής αρχής, για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε όσα συζήτησε με τον δήμαρχο και ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα αναλάβει ,πλήρως, την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βλασίου, με το ποσό των 2 εκ. ευρώ. Μια εξέλιξη που χαροποίησε ιδιαίτερα τους παριστάμενους. Ερωτώμενος σχετικά με την έξοδο του Δήμου από το Παρατηρητήριο, ο κ. Στ. Πέτσας αναφέρθηκε με θερμά λόγια την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξορθολογήσει τα οικονομικά, εξασφαλίζοντας ότι στις επόμενες οικονομικές χρήσεις θα καταφέρει να βγει από την εποπτεία και να στηριχθεί στις δικές τους δυνάμεις.
Ακολούθησε, η ξενάγηση του κ. Στ. Πέτσα από τον κ. Σπ. Βρεττό στον χώρο όπου θα αναπτυχθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο της Λαθέας, έκτασης 32 στρ. Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε το έργο ως τοπόσημο για την περιοχή που θα συντελέσει στην ανάπτυξή της και παράλληλα θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τον κ. Στέλιο Πέτσα για τις σημαντικές ανακοινώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στον Δήμο σχετικά με την ένταξη εμβληματικών έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό είναι συνεχής και εποικοδομητική για την πόλη.
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ευχαρίστησε τον κ. Σπ. Βρεττό για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Τόνισε ,δε, ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες κι έχει κατορθώσει να ενσωματώσει τις τάσεις της κοινωνίας. «Στεκόμαστε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και πράττουμε ότι είναι δυνατό ώστε η περιοχή να έχει ένα φωτεινό μέλλον», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πήγαινε στην κορυφή